Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2014%2F09%2Fimages easyblog images 928 9ded0288e863fbe79d863f606cb05c21 XL

Κεκάκια με επίστρωση κανέλλας και ζάχαρης από το cookbox

Ιδανικά για πρωινό, κολατσιό στο διάλειμμα από τα μαθήματα ή τη δουλειά.
80 γρ. βούτυρο & 6 κ.σ. επιπλέον για την επίστρωση
100 γρ. ζάχαρη & 100 γρ. επιπλέον για την επίστρωση
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
11/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Αλάτι 1/2 κ.γ.
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ. μπαχάρι
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
1/2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
110 ml. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
 
Χρόνος Προετοιμασίας
30′
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
8 άτομα
 
Ιδανικά για πρωινό, κολατσιό στο διάλειμμα από τα μαθήματα ή τη δουλειά.
 
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα 80 γρ βούτυρο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει, να ροδίσει και να αρχίσει να μυρίζει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα μπολ μέχρι να κρυώσει.
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο και περνάμε ελαφρά με βούτυρο και αλεύρι τις φόρμες για μαφιν. Προσθέτουμε τα 100 γρ. ζάχαρης και το αυγό στο βούτυρο που έχει κρυώσει και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά, εκτός από την κανέλα.
Αρχίζουμε και προσθέτουμε τα στερεά υλικά μας στο μίγμα βουτύρου, εναλλάξ με το γάλα και κάθε φορά στο ενδιάμεσο χτυπάμε καλά ώστε να ομογενοποιούνται καλά τα υλικά μας.
Όταν ολοκληρώσουμε με τη ζύμη μας τη μοιράζουμε ομοιόμορφα στις φόρμες για μάφιν και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν μια χρυσαφή – καφέ απόχρωση.
 
Μέχρι να ψηθούν τα κεκάκια μας ετοιμάζουμε τα υλικά για την επίστρωση. Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα μπολ και σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλλα. Όταν ψηθούν τα κεκάκια μας τα βγάζουμε από τη φόρμα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και με πολύ προσοχή ώστε να μην σπάσουνε.
Όσο είναι ακόμα ζεστά τα περνάμε εξωτερικά με το βούτυρο και τα ρολάρουμε μέσα στο μίγμα ζάχαρης κανέλας ώστε να πάει καλά σε όλη την επιφάνεια.
Αν τα φάτε ζεστά η γεύση θα σας ξετρελάνει και ο συνδιασμός μαζί με καφέ ή σοκολάτα θα σας απογειώσει.
 
Πηγή: cookbox

SHARE

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED