ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ½ λίτρο νερό
250-280γρ τραχανάς ξινός
50γρ βούτυρο
Αλάτι-πιπέρι
1 κύβος ζωμός κοτόπουλο
1 τομάτα τριμμένη
1 πρέζα ζάχαρη (ανάλογα την οξύτητα της τομάτας)
1 καρότο ψιλοκομμένο (πολύ μικρά κυβάκια)
Λίγο φρέσκο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Φέτα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το αλάτι και τον κύβο, και το καρότο, μόλις πάρει βράσει προσθέτουμε τον τραχανά μας και την τριμμένη τομάτα.
Βράζουμε περίπου 10-12 λεπτά ώσπου να μαλακώσει ο τραχανάς και να πήξει η σούπα μας. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειαστεί αλάτι και ζάχαρη.
Κλείνουμε την φωτιά και σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στον τραχανά μας βραστό κοτόπουλο (ή ακόμη και περισεύματα από το μεσημεριανό μας).