Κολλαγόνο: Η Δύναμη Στο Δέρμα Μας. Όλα Όσα Θα Πρέπει Να Ξέρουμε!

Το κολλαγόνο είναι ένας προστατευτικός ιστός που δρα σαν τον συνδετικό ιστό στο δέρμα. Σχηματίζεται από πρωτεΐνες και περιέχει σημαντικό αριθμό αμινοξέων. Η ελαστικότητα και η δύναμη στο δέρμα που παρέχει το κολλαγόνο είναι σημαντικές ώστε να αναπλάθουν  κατεστραμμένα κύτταρα. Με την πάροδο των χρόνων σημαντική ποσότητα κολλαγόνου χάνεται σταδιακά με αποτέλεσμα να μειώνεται η σφριγηλότατη του δέρματος και η παραγωγή νέων κυττάρων να επιβραδύνεται.

 
Ωστόσο κάποιες τροφές όπως ντομάτες,μπρόκολο,φράουλες, μύρτιλλα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά,σκόρδο καθώς και πράσινο και μαύρο τσάι βοηθούν σημαντικά. Επίσης η πρόσληψη βιταμίνης c καθώς και πρωτεϊνών θεωρείται απαραίτητη.

 
Εκτός αυτού,μπορούμε να επιβραδύνουμε τη σταδιακή μείωση κολλαγόνου χρησιμοποιώντας  πάντα αντηλιακή προστασία προσώπου ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθώς επίσης και τις συννεφιασμένες μέρες. Η αντηλιακή κρέμα προσώπου θα πρέπει να μας προστατεύει από υπέρυθρη και υπεριώδη ακτινοβολία και να έχει δείκτη προστασίας spf τουλάχιστον 30 και τους καλοκαιρινούς μήνες το spf 50 ενδεικνύεται.

 
Aκόμη θα πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή στα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε να μην περιέχουν parabens, αλλά φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες ουσίες όπως Methylchloroisothiazolinone, η γλουταρονιτρίλιο Μεθυλδιβρωμο ή διγλυκονική χλωρεξιδίνη, τα οποία είναι γνωστά αλλεργιογόνα. Απλά διαβάστε καλά την ετικέτα και προσεκτικά.

 
Τέλος, μια γενική συμβουλή είναι να είστε καταναλωτής που γνωρίζει. Έχουμε την ευκαιρία να έχουμε στη διάθεσή μας αρκετές πληροφορίες και είναι στο χέρι μας ώστε να είναι καλύτερα τα πράγματα για τον εαυτό μας, τη υγεία μας και την ψυχή μας. Θα πρέπει να γνωρίζετε και να μην αγνοήσετε ότι μπορείτε να μάθετε.
 
 
 
Από την Αλεξοπούλου Μαρία
Αισθητικός-Κοσμητολόγος 
Spa therapist
ΤΗΛ: 6981929818

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue