Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος: Ο πρόεδρος με το ποδήλατο

Ο πρόεδρος με το ποδήλατο

 

Την εποχή που ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τον είχα πετύχει ένα απόγευμα στο Ρίο, με το ποδήλατο του, και θυμάμαι ότι είχα σταθεί και τον κοίταζα. Μου άρεσε στην ησυχία του καλοκαιρινού απογεύματος που έβλεπα ήρεμο, μόνο του τον πρόεδρο πάνω σ’ ένα ποδήλατο να κάνει την βόλτα του. Δεν ήταν συνηθισμένο φαινόμενο.

Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος πέθανε από  επιπλοκές πνευμονίας, σε ηλικία 90 ετών.  Άλλος ένας θάνατος για το δυσοίωνο 2016.

Ο Κωνσταντίνος (Κωστής) Στεφανόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 15 Αυγούστου 1926 (ανήμερα της Παναγίας) και πέθανε στις 20 Νοεμβρίου 2016. Ήταν νομικός και πολιτικός που διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας από το 1995 έως το 2005, ο 6ος κατά σειρά μετά την μεταπολίτευση. Πριν απ’ αυτό υπήρξε βουλευτής Αχαΐας με την ΕΡΕ (1964–67), την Νέα Δημοκρατία (1974–85) και το δικό του κόμμα ΔΗΑΝΑ(1985–89). Υπήρξε ακόμα, υπουργός Εσωτερικών (1974–76), Κοινωνικών Υπηρεσιών (1976–77) και Προεδρίας της Κυβερνήσεως (1977–81). Κατά την διάρκεια της προεδρικής θητείας του ο Στεφανόπουλος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής, απόρροια της σοβαρής και διακριτικής άσκησης των καθηκόντων του, αλλά και της άμβλυνσης των πολιτικών παθών σε μια περίοδο οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας, που επέτρεπε στις πολιτικές δυνάμεις να προστατεύουν το κύρος των θεσμών… 

 3 25

Διαβάστε την συνέχεια στο  nikosonline.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue