Κορσές- Το big thing του φθινοπώρου

Οι κορσέδες είναι ένα clothing piece αμφιλεγόμενο που έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης τον τελευταίο χρόνο, κι όχι μόνο.

Πρόκειται για ένα item με ιστορία που έχει επανέλθει δυναμικά πίσω στο χώρο της μόδας.

Κορσέ φορούσαν τόσο οι γυναίκες όσο και κάποιες φορές οι άνδρες στη Δύση από τις αρχές του 16ου έως και του 20ου αιώνα. Αρχικά ήταν ένα στενό ρούχο δίχως μανίκια το οποίο με την πάροδο των ετών μετεξελίχθηκε σε ρούχο ενισχυμένο με μπανέλες που έδενε συνήθως στα πλευρά, συμπιέζοντας τα και αναδεικνύοντας έτσι τον κορμό και κυρίως τη μέση.

21c00e84b097e57b07851ce65fe44174

Ωστόσο, σε όλη αυτή την περίοδο κυριαρχίας του κορσέ παρούσες ήταν και οι συζητήσεις αναφορικά με τη ζημιά που προκαλούσε στο σώμα των γυναικών, δεδομένου ότι παρουσίαζε ένα σώμα μη ρεαλιστικό, απευθυνόμενο περισσότερο σε σεξουαλικές φαντασιώσεις παρά σε κάτι πραγματικό.

screen shot 2019 02 01 at 20.24.07

Κατά τη δεκαετία του 1920 εμφανίστηκαν στο προσκήνιο ελαστικά υφάσματα που ώθησαν στη δημιουργία πιο άνετων, αθλητικών κορσέδων που προτιμήθηκαν από ενεργές γυναικείες παρουσίες και κόσμησαν στη συνέχεια τις σελίδες της Vogue. Ο κορσές ως εσώρουχο τέθηκε σε δεύτερη μοίρα, αλλά το αποτέλεσμα που δημιουργούσε παρέμενε το βασικό ζητούμενο.

korses style

Σήμερα, οι κορσέδες έχουν περιορισμένους υποστηρικτές αλλά αρκετά ενθουσιώδεις. Πρόκειται για ένα piece εκκεντρικό κατάλληλο για grande εμφανίσεις. Πλέον, η νέα τάση το κάνει πιο προσιτό σε όλους και καθίσταται ένα key piece που δεν επιδέχεται περιορισμούς. Το street style έχει κυριαρχήσει και μαζί με τις ισορροπίες που ανέτρεψε ανέδειξε και την πιο casual αλλά πάντα fashionable και chic πλευρά πολλών items.

korses style 1

Ένα από αυτά, είναι και ο κορσές που σύμφωνα με influencers, fashion bloggers αλλά και celebrities έχει γίνει ανάρπαστος και συναντάται σε πλήθος καθημερινών εμφανίσεων. Διάσημοι σχεδιαστές αλλά και κορυφαίοι οίκοι μόδας όπως: η Stella McCartney, ο Yves Saint Laurent, ο Tom Ford και ο Nicolas Ghesquière στον οίκο Balenciaga πειραματίστηκαν επίσης με τον κορσέ, χρησιμοποιώντας τον πολλές φορές ως εξωτερική λεπτομέρεια των δημιουργιών τους και όχι ως εσώρουχο.

korses style 2

Δεν χρειάζονται υπερβολές. Simplicity is the key. Παίξε με τα χρώματα και φρόντισε να επιλέξεις έναν κορσέ που σε κάνει να νιώθεις εκτός από αυτοπεποίθηση και άνεση. Μην διστάσεις να πειραματιστείς και να παρασυρθείς στον ενδιαφέροντα κόσμο του styling.

korses style 3

Tέλος, ο κορσές παραμένει ένα σύμβολο της γυναικείας σεξουαλικότητας αλλά εκτός όλων των άλλων είναι και ένα ενδιαφέρον trend

korses style 4

korses style 5

korses style 6

Eσύ θα το τολμήσεις;

Έλενα Παληού, Youtuber

Είμαι η Έλενα Παληού και σπουδάζω Δημοσιογραφία και ΜΜΕ. Κάνω βίντεο στο κανάλι μου στο YouTube (DIY’s by Elena) και αγαπώ οτιδήποτε related με beauty και μόδα. Aκολούθησέ με στα social για να μαθαίνεις περισσότερα γύρω από την μόδα και την ομορφιά και περιμένω και τις δικές σου ιδέες και προτάσεις.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue