Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2018%2F10%2Fimages easyblog images 928 8b91918d57b7a049d46b51998824f371 XL

Σήμερα φτιάχνουμε κοτόπουλο με παρμεζάνα

Κυριακή και κοτοπουλάκι δεν είναι άσχημη ιδέα, ειδικά όταν είναι με παρμεζάνα. Δείτε την συνταγή του Άκης Πετρετζίκης και βάλτε στο τραπέζι σας σήμερα κοτόπουλο μαγειρεμένο αλλιώς.
 
Συστατικά

  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και χωρίς πέτσα
  • 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 50 γρ. ψίχουλα από φρέσκο λευκό ψωμί
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
 
  • 16 φιλέτα αντζούγιας πλυμένα
  • 6 κ.σ. κάππαρη πλυμένη
  • 6 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 6 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • 20 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο
  • αλάτι 
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στο γκριλ και βάζουμε τη θερμοκρασία στην υψηλότερη δυνατή.
  • Με έναν μπάτη χτυπάμε τα στήθη κοτόπουλου ώστε να μην υπερβαίνουν σε πάχος το 1 εκ.
  • Αναμειγνύουμε την παρμεζάνα, τα ψίχουλα και το μαϊντανό και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
  • Βουτάμε τα στήθη κοτόπουλου στο χτυπημένο αυγό, το οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει και μετά τα πιέζουμε στο τυρί και στα ψίχουλα με μαϊντανό. Το κοτόπουλο πρέπει να παναριστεί από όλες τις μεριές.
  • Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο, ίσα ίσα για να μουλιάσουν τα ψίχουλα. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι κάτω από προθερμασμένο γκριλ, περίπου 15-20 εκ. από την αντίσταση και μαγειρεύουμε και τις δύο πλευρές μέχρι να γίνουν τραγανές, περίπου για 6΄ την πρώτη και αφού το γυρίσουμε για 4΄ τη δεύτερη.
  • Προσθέτουμε λίγο παραπάνω λάδι αν η κάτω πλευρά φαίνεται στεγνή.
  • Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε μέσα στο μούλτι, τις αντζούγιες, την κάπαρη και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι
  • Χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι σαν να κάνουμε μαγιονέζα. Θα πρέπει να καταλήξουμε μ’ ένα σχεδόν ομοιογενές, πολύ πικάντικο ντρέσιγκ.
  • Ακόμα και όλο το λάδι να το βάλουμε μαζί πάλι θα γίνει απλά αν το βάζουμε λίγο λίγο θα γίνει ακόμα πιο ωραίο.
  • Ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο και σερβίρουμε.

Tip
Αν έχετε γκριλ με λιγότερα από 15-20 εκ. κάτω από την αντίσταση, είναι καλύτερο να τηγανίσετε το κοτόπουλο με την κρούστα σε ελαιόλαδο. 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED