Ξίδι STOP-4 απαγορευτικά σημείο που δεν πρέπει να το βάλεις ποτέ!

Εμείς οι νοικοκυρές μερικές φορές έχουμε εξάρτηση απο την καθαριότητα και μερικά πράγματα που συμβάλουν σε αυτή. Αποτέλεσμα να κάνουμε κακή χρήση και να χαλάμε πράγματα.
 
Ένα από αυτό είναι και το ξύδι. Όσο και εάν αποτελεί ένα σουπερα φυσικό καθαριστικό και δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι μας υπάρχουν κάποια απαγορευτικά που πρέπει να τα μάθουμε!
 
Ο Σπύρος Σούλης μας δίνει τα τέσσερα αντικείμενα τα οποία δεν πρέπει να καθαρίσουμε ποτέ με ξίδι!
 
 
Ξύλινα πατώματα Καλύτερα να χτυπήσετε… ξύλο παρά να βάλετε ξίδι στο ξύλινο δάπεδο του σπιτιού σας και αυτό γιατί το ξίδι διαβρώνει το βερνίκι που εφαρμόζεται πάνω του προκειμένου να το προστατεύσει από τυχόν φθορές και, έτσι, το κάνει να φαίνεται θαμπό και βρώμικο. Για να το καθαρίσετε, προτιμήστε να διαλύσετε λίγο απορρυπαντικό πιάτων σε νερό και μην αμελείτε να το περνάτε με κερί. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα καθαρίσετε χρησιμοποιώντας τσάι. Για να δείτε πώς θα το καταφέρετε, κάντε κλικ εδώ.
 
Ποτέ ξίδι στα ξύλινα πατώματα!
 
 
Πλυντήριο πιάτων και πλυντήριο ρούχων Είναι γεγονός ότι το ξίδι σας βοηθάει να κάνετε παρελθόν μερικούς από τους πιο επίμονους λεκέδες. Αλλά προσθέτοντάς το στο πρόγραμμα πλύσης του πλυντηρίου σας αποτελεί ένα (πραγματικό) ρίσκο. Κι αυτό γιατί το ξίδι μπορεί να κάνει μεν τα μεταλλικά σημεία της συσκευής σας να λάμπουν, ωστόσο μπορεί να αποβεί δολοφονικό για το λάστιχο της. Αν τα σημάδια στα ρούχα και τα σερβίτσια σας απαιτούν ξίδι για να εξαφανιστούν, τότε είναι καλύτερο να τα πλύνετε στο χέρι.
 
Για να διατηρήσετε την… υγεία του πλυντηρίου, προτιμήστε να πλύνετε τους λεκέδες που απαιτούν ξίδι στο χέρι.
 
 
Μαρμάρινοι πάγκοι Η όξινη σύνθεση του ξιδιού δεν ταιριάζει καθόλου με φυσικά πετρώματα, όπως είναι ο γρανίτης, το μάρμαρο και ο στεατίτης (σαπωνόλιθος). Εφαρμόζοντας μάλιστα ξίδι στην επιφάνειά τους, αυτά τα πολυτελή υλικά χάνουν άμεσα την φυσική λάμψη τους. Πώς θα κρατήσετε καθαρούς τους ακριβούς πάγκους της κουζίνας σας; Τη λύση για άλλη μια φορά δίνει το απορρυπαντικό πιάτων-διαλύστε το σε νερό και περάστε τους πάγκους σας με αυτό για να ξεφορτωθείτε κάθε ίχνος βρομιάς. Το απορρυπαντικό πιάτων είναι μαγικό: δείτε εδώ 9 ακόμα απίθανες χρήσεις του!
 
Αν θέλετε οι πάγκοι από γρανίτη να παραμείνουν λαμπεροί, αποφύγετε να τους ρίξετε ξίδι!
 
 
Μαχαίρια κουζίνας Κρατήστε το «όξινο» ξίδι μακριά από την κόψη… των ακριβών μαχαιριών κουζίνας-ειδικά αν αυτά με τα οποία έχετε εξοπλίσει την κουζίνα σας είναι φτιαγμένα από ανθρακοχάλυβα. Για να διατηρήσετε την υπέροχη λάμψη τους, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να τα πλένετε με απορρυπαντικό για τα πιάτα και να τα ξεβγάζετε με άφθονο νερό. Τέλος, κάθε 15 ημέρες, φροντίστε να τα περνάτε με λίγο ελαιόλαδο για να βάλετε φρένο στη σκουριά.
 
Ξίδι και μαχαίρια κουζίνας είναι συνδυασμός… ασύμβατος!
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue