Λέμε Ναι Στις Πιο Trendy Οικολογικές Γούνες!

Όταν αλλάζει ο καιρός κι έρχεται το κρύο και οι βροχές, αρχίζουν να κυκλοφορούν (δυστυχώς) τα… βιζόν στο δρόμο.

Η Ελλάδα έχει παράδοση στην αληθινή γούνα (τι θλιβερή πρωτιά…). Ακόμη θυμόμαστε τις ελληνικές ταινίες, τα τρόπαια στο λαιμό των κυριών της υψηλής κοινωνίας ή τα γούνινα παλτό, συνώνυμα της ευημερίας…

Με την εμφάνιση του οικολογικού κινήματος στην Ευρώπη, τη δεκαετία του ’70 – ’80, δημιουργήθηκαν προβλήματα στον κλάδο της γουνοποιίας. Τα χρόνια πέρασαν, η μόδα άλλαξε, τα οικολογικά, ζεστά παλτό έγιναν must, κι ήρθε η εποχή, που οι μεγάλοι σχεδιαστές μόδας αρνήθηκαν να παίξουν στο παιχνίδι της ματαιοδοξίας, την ίδια στιγμή που οι γουναράδες επιμένουν, πως κι αυτό είναι ένα επάγγελμα, όπως όλα τα άλλα, μια τέχνη που δεν πρέπει να χαθεί.

Πολυτελής, απαλή και, πάνω απ’ όλα, ζεστή, η faux-fur (γούνα) έχει κατακτήσει ξανά τον κόσμο της μόδας, μετά από χρόνια που είχε μείνει στην αφάνεια! Η οικολογική γούνα έχει εξελιχθεί πολύ και, πλέον, αντικαταστήσει την πιο “ένοχη” αδερφή της, τη φυσική, προσφέροντας cruelty-free κομψότητα και ζεστασιά σε κάθε γυναίκα.

Φέτος, είναι η πρώτη φορά που δε βάδισε ξανά στην πασαρέλα γούνα, κατά την εβδομάδα μόδας του Λονδίνου. Εκτός του Λονδίνου, ακολούθησαν κι άλλες χώρες, ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα, όπου έγινε το πρώτο show μόδας και τέχνης, που επίσημα στήριξε την κατάργηση της φυσικής γούνας.

H Sessile – The female side of life συμμετείχε και σε αυτήν την εκδήλωση – εκστρατεία του εικαστικού Chris Petridis και υποστήριξε την καμπάνια με την υπογραφή του, και προτείνει την πιο “ενήμερη” σειρά του “Be a human” από ιδιαίτερες – οικολογικές γούνες, που θα τις λατρέψετε, γιατί είναι χουχουλιάρικες και θα σας κρατήσουν ζεστές στις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα!

IΝ LOVE WITH MY FAUX FUR ❤

Sessile – The female side of life

Follow facebook | instagram

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue