“Lulu” – Ένα ταξίδι στον ερωτισμό με μόνη και σίγουρη κατάληξη το θάνατο.

Lulu
Frank Wedekind
 
Σκηνοθεσία: Ιωάννης Παπλωματάς
Ομάδα ΣυνArtηση
 
Lulu. Ένα ταξίδι στον ερωτισμό με μόνη και σίγουρη κατάληξη το θάνατο. Κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα των ηρώων είναι και μια κραυγή προς την απόγνωση, προς τη λύτρωση. 
 
Απληστία, εξάρτηση, υποταγή, έλλειψη ηθικών φραγμών: έντονα χαρακτηριστικά της Lulu, μα και όλων των ηρώων. Όλου του κόσμου. Μια ολέθρια κοινωνική μάστιγα. 
 
Η Lulu, απόλυτα υποταγμένη στη μοίρα της, εξαρτημένη από τη δύναμη και το χρήμα, μας φέρνει ενώπιον των ευθυνών μας, στην κοινωνία που ζούμε, και επιτρέπουμε να διαιωνίζεται, με την ανοχή μας.
 
Βασισμένη στην ιδιόμορφη και σκοτεινή αισθητική του Τιμ Μπάρτον, η Lulu που ανεβαίνει τον Φεβρουάριο του 2015 στο Θέατρο Προσκήνιο, είναι μια εξπρεσιονιστική παράσταση. Μεταφερμένη εκεί που ο κίνδυνος έχει τη δική του λογική: στον λαμπερό και ανεξήγητο κόσμο του Τσίρκου, η Lulu δαμάζει κάθε βράδυ το σκοινί της, επιδεικνύει τη μοναξιά της δέκα μέτρα πάνω από το έδαφος, σαν μοναχικός εραστής που ζωντανεύει την ομορφιά σ’ ένα γοτθικό παραμύθι όπου όλα είναι πραγματικά, αλλά τίποτε δεν είναι μονοδιάστατο. 
 
 Οπτικό Υλικό και Ηχητικός Σχεδιασμός
 
 
Το συγκεκριμένο εγχείρημα περιλαμβάνει 2 ακροβάτες και 2 μουσικούς – ηθοποιούς (πιάνο/βιολί) επί σκηνής, σ’ ένα σκηνικό τσίρκου με τελάρα και κούνιες που αιωρούνται και μια σουρεαλιστική εύπλαστη σκηνή που μεταμορφώνεται διαρκώς. Το οπτικό υλικό που προβάλλεται είναι ασπρόμαυρες σκηνές από την καλτ ταινία του Tod Browning, Freaks (1932) , ο οποίος εκτός από σκηνοθέτης της κλασικής ταινίας τρόμου Dracula(1931) με τον Bela Lugosi, υπήρξε και ο ίδιος ηθοποιός και performer τσίρκου.
 
Ο ηχητικός σχεδιασμός αποτελείται από μια σύγχρονη ηχητική εγκατάσταση, με looper, υπολογιστή, κλαβιέ, προηχογραφημένη και live μουσική.
 
   
Lulu
 
 
 
Συντελεστές
 
Απόδοση/Σκηνοθεσία: Ιωάννης Παπλωματάς
Σκηνικά/Κουστούμια: Ζαχαρίας Ρόχας
Πρωτότυπη Μουσική: Ιωάννης Παπλωματάς
Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Βασιλοπούλου
Φωτισμοί: Δημήτρης Τσιούμας
Make up Artist: Μαρίνα Μηλιάρη
Φωτογραφία: Alex Kat
 
Ηθοποιοί
 
Ζαχαρίας Ρόχας
Κώστας Λάσκος
Ναταλία Στυλιανού
Θεοδώρα Παπαϊωάννου
Ερρίκος Μηλιάρης
Μπλερίμ Δαμπιράι
Ουσίκ Χανικιάν
Μαρία Νίκα 
Αγγελική Δεληγιάννη
Pepe Peperonius
Ιωάννης Παπλωματάς
 
Τιμές εισητηρίων 12€, μειωμένο 5€
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 9μ.μ
Θέατρο Προσκήνιο (Καπνοκοπτηρίου 8 & Στουρνάρη)
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue