Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρετε Για Τα Μαντηλάκια Καθαρισμού Του Προσώπου!

Όταν τα μαντηλάκια καθαρισμού του προσώπου έκαναν την εμφάνισή τους, όλες οι πανταχού μακιγιαρισμένες γυναίκες του κόσμου δεν μπορούσαν να πιστέψουν την τύχη τους. Υποσχόμενα να αφαιρούν όλο το makeup και ότι βρώμικο έχει μείνει στο δέρμα με ένα απλό πέρασμα, ήταν η μεγαλύτερη ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου, γλυτώνοντας έτσι τη διαδικασία ντεμακιγιάζ των 3 βημάτων.

Ωστόσο, σύντομα οι ελπίδες μας ναυάγησαν καθώς οι δερματολόγοι προειδοποιούσαν ότι τα εν λόγω μαντηλάκια θα μπορούσαν να προκαλέσουν ξηρότητα (λόγω της περιεκτικότητάς τους σε αλκοόλ), ρυτίδες εξαιτίας του scrubbing που πολλές από μας προκαλούμε όταν τα χρησιμοποιούμε και ερεθισμούς του προσώπου λόγω των υπολειμμάτων βρωμιάς που είτε παραμένουν στο πρόσωπο είτε απλώς μεταφέρονται γύρω γύρω από τη χρήση των μαντιλιών.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει πραγματικό υποκατάστατο για το πλύσιμο του προσώπου μας. Βασικά, τα σύγχρονα καθαριστικά είναι τόσο εξελιγμένα, αποτελεσματικά και προσαρμοσμένα στις ειδικές ανάγκες που τα μαντηλάκια φαίνονται σχεδόν περιττά ανάμεσα σε ένα σετ περιποίησης της επιδερμίδας. Αλλά τα μαντηλάκια είναι σαν πολλά κοινά πάθη. Όχι, δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε καθημερινά και όχι, δεν μπορούν να αφαιρέσουν και το τελευταίο ίχνος make- up, αλλά κάπου – κάπως – κάποτε δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά. Σκεφτείτε π.χ. τα φεστιβάλ, τα ξενύχτια, τα αεροπορικά ταξίδια και ρίξτε στην τσάντα σας ένα πακέτο για άμεσο, γρήγορο και εύκολο ντεμακιγιάζ. Ναι, έχουν τα μειονεκτήματά τους αλλά μερικές φορές ένας καθαρισμός από την άνεση του κρεβατιού μας είναι ο μόνος τρόπος.

Οι χρυσοί κανόνες, λοιπόν, είναι να τα χρησιμοποιούμε με φειδώ – όχι τεμπέλικα απογεύματα ή κουρασμένα βράδια – για να επιλέξουμε υψηλής ποιότητας μαντηλάκια με ήπια συστατικά και να πλένουμε το πρόσωπό μας μετά, όπου είναι δυνατόν, ακόμη και αν είναι μόνο με νερό. Αν τις περισσότερες φορές έχετε μια λεπτομερή και πιο επιμελή  ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, η περιστασιακή χρήση τους δεν πρόκειται να ανατρέψει όλη την καλή δουλειά σας.

Ας το παραδεχτούμε, μερικές φορές η ευκολία και η άνεση νικούν.

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue