Μασάω Τις Μπουκιές Μου…Όχι Τα Λόγια Μου!

Αφού μασάτε, που μασάτε. Στο φαγητό αναφέρομαι, εντάξει; Για να έχετε, λοιπόν, κατά νου τα εξής: η πέψη ξεκινάει από το στόμα. Επομένως, αν δεν μασάτε σωστά την τροφή, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα δυσπεψίας, τυμπανισμού ακόμα και κακής απορρόφησης των θρεπτικών της συστατικών. Επίσης, όσο πιο πολύ μασάτε την τροφή τόσο περισσότερο σάλιο παράγεται. Το σάλιο καλύπτει με ένζυμα τα μέρη αυτά της τροφής, ώστε να διασπώνται για την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών που λέγαμε.

Κι εκείνο το παλιό, ισχύει επίσης: Αν μασάω αργά, ήρεμα και προσεκτικά την τροφή μου προωθείται το μήνυμα του κορεσμού στον εγκέφαλο και τρώω λιγότερο! Άρα δεν παχαίνωωωω! Τηρουμένων των αναλογιών. Σε νούμερα, το μήνυμα ότι είστε χορτάτοι φτάνει σε διάστημα 20 λεπτών (σκεφτείτε πόσο πολύ μπορείτε να φάτε σε αυτά τα 20 λεπτά και… λιποθυμήστε) ενώ κάθε 5 δευτερόλεπτα μασήματος ισοδυναμούν με την απώλεια 1 θερμίδας!

Όσο για τα… δικά μας τα faceryogi-κα; Τα νέα είναι πολύ καλά! Αν μασάω την τροφή μου 30 φορές ανά μπουκιά, τουλάχιστον, και από τις δύο πλευρές του προσώπου, για λόγους συμμετρίας, δυναμώνω τους μυς στα #μάγουλα (υπάρχει άλλωστε μυς που λέγεται μασητήρας) και καταπολεμώ το #διπλοσάγονο! Γι΄ αυτό και στην ρουτίνα της ζώνης αυτής έχουμε ασκήσεις προσομοίωσης μασήματος!

#faceyoga #chewmore #faceyogaalexandravekiari #doublechin #yourfaceisinyourhands 

www.faceyoga.gr

Αλεξάνδρα Βεκιάρη, Face Yoga Specialist

Eίμαι Face Yoga Specialist, πιστοποιημένη από το International Holistic Medicine College και το Flow Center, ενώ έχω παρακολουθήσει webinars με την World Leading Face Yoga Expert, Fumiko Takatsu και σεμινάρια με την Danielle Collins. Μετά από μια μεγάλη διαδρομή σε Πολιτικές Επιστήμες, Δημοσιογραφία, Επικοινωνία, Περιοδικά και Βιβλία, που υπηρέτησα για πολλά χρόνια με συνέπεια, έχω κάνει τη Face Yoga τρόπο ζωής και έχω αφοσιωθεί στην διάδοσή της στην Ελλάδα.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue