4 τρόποι για να “περπατάς” με το κεφάλι ψηλά!!!

Nιώθεις καμιά φορά ότι σε πνίγει κάτι και ψάχνεις να βρεις τι είναι.
Πολλές φορές στην ζωή μου έχουν υπάρξει και δικές μου τέτοιες στιγμές. Κατάθλιψη το λες; Πρώην το λες; Το μόνο που λες είιναι ότι είναι κάτι που δεν κάνει καλό. Είναι κάτι που σε κάνει να θέλεις να τρέξεις μακριά…πολύ μακριά. Γιατί το μακριά τις περισσότερες φορές σε ισσοροπεί και σε φτιάχνει…σε δυναμώνει…σε αλλάζει!
 
Τελικά, με το πέρασμα των χρόνων ανακάλυψα πως αυτό το “πράγμα” που το ονομάζουν κατάθλιψη ήταν εκείνο που με βασάνιζε, με έκανε έριχνε ψυχολογικά, που με έπιανα πάτο και ήμουν λες και είχα γυρίσει από τους «νεκρούς».
 
Τι ήταν αυτό που με κράτησε όμως στη όρθια και ζωντανή;
 
1. Ήταν η δύναμη και η θέληση για ΖΩΗ, να σταθώ ξανά στα πόδια μου και να βρω ξανά το χαμόγελό μου. Και τα κατάφερα. Βέβαια που και που υπάρχουν αυτές οι “μοναχικές” στιγμές που με συντροφεύον σε κάποιες φάσεις της ζωής μου. Γελάς, πονάς και ειδικά με το 2ο συναίσθημα σε καταβάλλει και  σε ρίχνει, αλλά πάλι ξεκινάς από την αρχή και βρίσκεις την δύναμη και σηκώνεσαι.
 
2. Δεν χωράνε τα δεν μπορώ, ούτε τα δεν θέλω, η ζωή σου δεν είναι παίξε γέλασε. Μια ζωή την έχεις, δεν μπορείς να κλαίγεσαι συνέχεια για έναν πρώην και για ένα κάτι…. προχώρα γιατί το αξίζεις.
 
3. Oι εποχές δεν είναι για να είσαι εκείνο το ήσυχο παιδί που πονάει και κλαίγεται, πρέπει να είσαι εκείνη ή εκείνος που σηκώνει ψηλά το κεφάλι και προχωράει.
 
4. Μην αφήνεις λοιπόν κανέναν να σε ρίχνει και πολέμησε την κατάθλιψη ή την στεναχώρια ή το ότι αρνητικό σε καταβάλλει. Μη το βάζεις κάτω.
 
Και μην ξεχνάτε …Να χαμογελάτε γιατί σας αξίζει!!!
 
 
Επιμέλεια κειμένου Τάνια Νικολοπούλου

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue