Με Αυτές Τις Ασκήσεις Κρατήστε Την Σπονδυλική Σας Στήλη Υγιή

 Όπως γνωρίζουμε η σπονδυλική στήλη είναι ο κεντρικός άξονας που πάνω και γύρω του είναι επενδυμένο το σώμα του ανθρώπου. Αποτελείται από κόκκαλα (σπονδύλους), μυς (ραχιαίοι μυς), συνδέσμους (μεταξύ των σπονδύλων πχ επακάνθιοι, μεσακάνθιοι, ώχροι κλπ κλπ) και το βασικότερο σταθεροποιητικό και ταυτόχρονα συνεκτικό (που συνδέει δηλαδή) στοιχείο της σπονδυλικής στήλης, τους μεσοσπονδύλιους δίσκους.

Η σπονδυλική στήλη είναι έτσι φτιαγμένη ώστε να είναι ισχυρή μιας και στηρίζει και μεταφέρει όλο το βάρος του ανθρώπινου σώματος αλλά και ελαστική – κινητή ώστε να επιτρέπει στο ανθρώπινο σώμα να κινείται, να κάμπτεται (σκύβει), να εκτείνεται (τεντώνεται) κλπ.Άρα το σώμα μας χρειάζεται συνέχεια να κινείται. Όταν λοιπόν κάνουμε καθιστική δουλειά η σπονδυλική μας στήλη μένει για πολλές ώρες σε μια συγκεκριμένη θέση, με αποτέλεσμα να χάνει την κινητικότητα της και εκεί αρχίζουν τα μυοσκελετικά προβλήματα και οι πόνοι.Η yoga αποδεδειγμένα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να κρατήσουμε την σπονδυλική μας στήλη υγιείς.

Στο σημερινό βίντεο σας έχω μια ολοκληρωμένη πρακτική Vinyasa Yoga Flow, όπου στοχεύουμε στις υπερεκτάσεις της σπονδυλικής στήλης. 

Πάρτε το στρώμα σας και ακολουθήστε το σώμα σας! 

Θέλω πάντα να ακούτε το σώμα σας και να μην πηγαίνετε πέρα από τα όρια του πόνου.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue