Νόστιμες μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα από τον Τάσο Αντωνίου


3 Μάι 2021

Μετά το Πάσχα και το κρέας μήπως να φτιάξουμε ένα ωραίο λαδερό;

Για όλους εμάς που αγαπάμε τις μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα σήμερα έχουμε μια νόστιμη συνταγή από τον Τάσο Αντωνίου, με φρέσκα λαχανικά της εποχής, ιδανική για το οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά
6 μελιτζάνες φλάσκες
παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το τηγάνισμα
για τη σάλτσα:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. τριμμένη ντομάτα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
400 γρ. φέτα

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες:
Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Παράλληλα αλευρώνουμε τις μελιτζάνες. Αφού κάψει το ελαιόλαδο, τις τοποθετούμε στο τηγάνι. Δεν γεμίζουμε υπερβολικά το τηγάνι. Αφήνουμε χώρο ανάμεσα στις μελιτζάνες ώστε να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
Όταν τηγανιστούν από την μια πλευρά, με δυο πιρούνια τις γυρνάμε προσεκτικά μια-μια, για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφού σχηματίσουν χρυσαφένια κρούστα, τις αφαιρούμε από το σκεύος και τις μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ξεχωριστό τηγάνι. Σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει. Προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζεσταθεί και να βγάλει τα αρώματά της. Αλατοπιπερώνουμε, και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μοντάρουμε το φαγητό:
Στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες, τη μια δίπλα στην άλλη, σε μεσαίο ταψί. Τις επικαλύπτουμε με τη μισή ποσότητα σάλτσας. Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη βαρελίσια φέτα. Φτιάχνουμε μια δεύτερη στρώση από τις τηγανητές μελιτζάνες, τη σάλτσα και τη βαρελίσια φέτα. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 40 λεπτά.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue