Μενδώνη για Αμφίπολη: Ενδείξεις και για τέταρτο θάλαμο στον Τύμβο Καστά

Υπάρχουν ενδείξεις και για τέταρτο θάλαμο στον Τύμβο Καστά
δήλωσε η Γ.Γ, του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Σε λίγη ώρα αναμένονται ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ενώ αναμένονται σε λίγη ώρα ανακοινώσεις από το υπουρργείο Πολιτισμού. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δοθουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που θα απεικονίζουν ολόκληρες τις δύο Καρυάτιδες.  
 
Η ίδια, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του MEGA επισήμανε ότι οι πλέον αρμόδιοι είναι οι αρχαιολόγοι που ασχολούνται με την ανασκαφή. Σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής περί εύρεσης μακεδονικών νομισμάτων στον Τύμβο Καστά η κ Μενδώνη δεν το επιβεβαίωσε αλλά ούτε και το διέψευσε.   
 
Οι ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη συνεχίζονται με κύριο στόχο την εκτεταμένη είσοδο στον τρίτο θάλαμο του ταφικού μνημείου. Εξετάζονται διάφοροι τρόποι εισόδου στον τρίτο θάλαμο μετά τα σοβαρά προβλήματα που διαπιστώθηκαν στη στατική – δομική κατάστασή του.
 
Αμφίπολη: Μελέτες… λαγούμι και αναμονή για Καρυάτιδες
 
Πηγή: thetoc

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue