Μια πρωτοβουλία της McCain για τη δημιουργία ενός μοναδικού ελληνικού κοινωνικού προϊόντος

Η McCain ξεκίνησε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα μοναδικό ελληνικό κοινωνικό προϊόν στην κατηγορία φρέσκων λαχανικών, τις εκλεκτές φρέσκες πατάτες με την ονομασία «Καρπός φροντίδας».
Σε συνεργασία με το Δίκτυο CSR Hellas και ανοιχτό διάλογο με τους συμμετόχους της, ως τομέας παρέμβασης προτάθηκε η υποστήριξη μικρών αποκλεισμένων αγροτών αλλά και νέων ανέργων που επέστρεψαν στον τόπο τους, και αντικείμενο η καλλιέργεια της φρέσκιας πατάτας. 
 
Σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα με τον τομέα Αγροτικής Οικονομίας, πραγματοποιήθηκε τεχνική μελέτη Πανελλήνιας Εμβέλειας για τον εντοπισμό της περιοχής εφαρμογής με κριτήρια οικονομικά, κοινωνικά και εδαφολογικά.
Κέντρο αυτής της πρωτοβουλίας προσδιορίστηκε το εύφορο χώμα της Αλμωπίας στο Νομό Πέλλας. Σε αυτή την περιοχή, στην οποία δίνει ζωή ο Αλμωπαίος ποταμός, το υγρό και ηπειρωτικό κλίμα είναι που κάνει τη διαφορά, ενώ ταυτόχρονα τα κοινωνικά προβλήματα είναι προφανή. 
 
Εκεί, στο χωριό Νότια, η McCain υποστηρίζει 25 καλλιεργητές, φροντίζοντας να έχουν τους ποιοτικότερους, πιστοποιημένους σπόρους, τις καλύτερες υποδομές, υψηλή τεχνογνωσία, οικονομική ρευστότητα αλλά και εκπαίδευση σε ορθές καλλιεργητικές πρακτικές, ώστε να μπορούν με το μεράκι τους να παράγουν το προϊόν του τόπου τους, που στόχο έχει να μπει σε όλα τα σπίτια της Ελλάδας. 
 
Η πρωτοβουλία μετουσιώνεται σε έργο με τη συνεργασία του Δικτύου CSR Hellas, την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τη συμβολή της Τράπεζας Πειραιώς, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και της BASF. Η συγκομιδή της πρώτης παραγωγής του «Καρπού Φροντίδας» θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου και το προϊόν θα διατεθεί από τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος.
Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι οι Έλληνες καλλιεργητές να μπορέσουν σε μια δύσκολη συγκυρία να μείνουν στον τόπο τους, να στηρίξουν τις οικογένειές τους, την κοινωνία και τη χώρα τους, ενώ οι Έλληνες καταναλωτές να απολαύσουν ένα γευστικό προϊόν ανώτερης ποιότητας και να ενισχύσουν παράλληλα έναν πολύ καλό σκοπό. Μια πρωτοβουλία από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο!
 
 
Displaying IMG_9744e.jpg

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue