Μια viral selfie μας αποκαλύπτει πώς είναι πραγματικά να ζεις με την κατάθλιψη!


10 Φεβ 2018

Κατά τη διάρκεια ενός προηγούμενου Σαββατοκύριακου, η χρήστης του FacebookKatelynMarieTodd, δημοσίευσε μια φωτογραφία στην πλατφόρμα των κοινωνικών μέσων δικτύωσης με τον εαυτό της να βουρτσίζει τα μαλλιά της. Ακούγεται απλό, αλλά ως κάποιος που παλεύει με την κατάθλιψη, η Todd είχε ένα μήνυμα να μοιραστεί – και η λεζάντα της αποκάλυψε ότι αυτή η φαινομενικά μικρή πράξη περιποίησης ήταν στην πραγματικότητα ένα τεράστιο κατόρθωμα για αυτήν, εξαιτίας των αγώνων με την ψυχική της υγεία. «Βούρτσισα τα μαλλιά μου σήμερα, για πρώτη φορά σε διάστημα 4 εβδομάδων», έγραψε. «Ήταν μπερδεμένα και στριμμένα. Έσπαγαν με κάθε κίνηση της βούρτσας. Έκλαιγα καθώς τα έλουζα και τους περνούσα μαλακτική κρέμα διότι είχα ξεχάσει πώς είναι να περνάς τα δάχτυλά σου ανάμεσά τους».

 

«Η κατάθλιψη δεν είναι όμορφη», συνέχισε. «Η κατάθλιψη είναι κακή υγιεινή, βρώμικα πιάτα και ένα ευαίσθητο από την κατάκλιση σώμα λόγω του πολύ ύπνου. Η κατάθλιψη έχει τρεις φίλους που βρίσκονται συνεχώς τριγύρω διότι έχουν την υπομονή και την αγάπη ενός αγίου».

 

Η Toddείχε επίσης ένα μήνυμα για τα μέλη της οικογένειάς της και τους φίλους των ανθρώπων που υποφέρουν από κατάθλιψη: «Παρακαλώ να είστε επιεικείς με τους φίλους και τα μέλη της οικογένειά σας που δυσκολεύονται πολύ να αποκτήσουν την απαιτούμενη ενέργεια για να καθαρίσουν, να ξεκουραστούν ή να φροντίσουν τον εαυτό τους», έγραψε. “Και παρακαλώ, παρακαλώ να τους πάρετε στα σοβαρά, αν σας μιλάνε για αυτό το θέμα. Εμείς προσπαθούμε. Ορκίζομαι ότι προσπαθούμε. Το βλέπετε; Σήμερα εγώ κατάφερα να βουρτσίσω τα μαλλιά μου».

 

Η ανάρτηση αυτή «χτύπησε νεύρο»: Από τη στιγμή που την δημοσίευσε την Κυριακή η Todd, έχει πάνω από 238.000 κοινοποιήσεις και έχει προσελκύσει πάνω από 17.000 σχόλια στο Facebook. Και προσθέτει μια προσωπική προσέγγιση στη συζήτηση για το τι είναι ένα τεράστιο πρόβλημα δημόσιας υγείας: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως υποφέρουν από κατάθλιψη, που είναι λίγο λιγότερο από το 5% του γενικού πληθυσμού. Επιπλέον, το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας αναφέρει ότι περίπου 16,1 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ (περίπου 6,7% του αμερικανικού πληθυσμού) δήλωσαν το 2015 ότι είχαν τουλάχιστον ένα μεγάλο καταθλιπτικό επεισόδιο κατά το παρελθόν έτος. Ωστόσο, οι αριθμοί μπορούν να μιλήσουν τόσο πολύ για την ιστορία της ψυχικής υγείας – είναι μηνύματα όπως της Todd που ενθαρρύνουν μεγαλύτερη συμπόνια και κατανόηση των ατόμων που παλεύουν με αυτό.

Επιμέλεια Γιώτα Πετσιώτη

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue