«Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού» – Ας αφιερώσουμε λίγη ώρα για τον εαυτό μας


23 Οκτ 2018

Όπως οι περισσότερες γνωρίζετε, ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού» για να μας θυμίζει πως ο συχνότερα εμφανιζόμενος καρκίνος στις γυναίκες, είναι ιάσιμος εφόσον διαγνωσθεί έγκαιρα και σε πρώιμο στάδιο. Οι ραγδαίες εξελίξεις στην ιατρική επιστήμη έχουν επιτρέψει στις γυναίκες που νοσούν, όχι μόνο να θεραπεύονται, αλλά να διατηρούν και ένα εξαιρετικό επίπεδο διαβίωσης. Οι θετικές αυτές εξελίξεις, όμως, ισχύουν μονάχα για όσες υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις.

Λίγες μέρες, λοιπόν, πριν μας αποχαιρετήσει ο Οκτώβρης, ας αφιερώσουμε λίγη ώρα για τον εαυτό μας, σε πρώτη φάση κάνοντας μια αυτοεξέταση, δηλαδή μια ψηλάφηση μαστού, την οποία οφείλει να κάνει συχνά κάθε γυναίκα άνω των 18. Σε δεύτερη φάση, ψάχνοντας στα κοντινά νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα της περιοχής μας για τις δυνατότητες προληπτικών εξετάσεων, καθώς πολλοί φορείς προσφέρουν τις σχετικές εξετάσεις σε προνομιακές τιμές. Η μαστογραφία θεωρείται απαραίτητη για τις γυναίκες άνω των 40, σε ετήσια βάση. Σχετικές ενημερώσεις μπορείτε να λαμβάνεται από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αλλά και οργανώσεις όπως το «Άλμα Ζωής».

Δεν αφήνουμε, λοιπόν, τίποτα στην τύχη! Το μη κερδοσκοπικό σωματείο “I LIVE FOR ME” έχει φτιάξει ένα βίντεο με σαφείς οδηγίες που θα μας βοηθήσουν στην αυτοεξέταση του μαστού, γιατί 10 λεπτά μπορούν κυριολεκτικά να σώσουν τη ζωή μας. 

Ναταλία Ρίζου

Σπούδασα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα τελευταία όμως χρόνια θα με βρείτε σε κάποια πασαρέλα ή φωτογράφιση αφού με κέρδισε ο χώρος της μόδας και του μόντελινγκ! Δε θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς δημιουργία, τέχνη, ταξίδια και τους καλούς μου φίλους!

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue