Μυστικά για να ξανακερδίσετε το «χαμένο» σας ύπνο

Άγχος, στρες, αγωνία για το αύριο, οικονομικά προβλήματα, απόγνωση, απογοήτευση, είναι τα συνήθη «σκοτεινά» συναισθήματα που μας ακολουθούν τον τελευταίο καιρό.

Εκτός από τη διάθεση συνήθως χάνουμε και τον ύπνο μας.

Ο ύπνος είναι πολύτιμος και μαζί με την άσκηση και τη σωστή διατροφή, εξασφαλίζουν τη σωματική, ψυχική και πνευματική μας υγεία. Η απώλεια, η έλλειψη αλλά και οι διαταραχές του έχουν, επίσης, σοβαρές συνέπειες προκαλώντας στρες και αδυναμία συγκέντρωσης.

Εδώ θα μοιραστούμε μερικά μυστικά για να καταφέρουμε να ξανακερδίσουμε τον «χαμένο» μας ύπνο.

1. Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, μπορείτε να δοκιμάσετε ν’ αλλάξετε λίγο τη θερμοκρασία του δωματίου. Ισως το πολύ κρύο ή η πολλή ζέστη να μην σας αφήνουν να χαλαρώνετε.

2. Πριν σβήσετε το φως, καλό είναι να διαβάσετε κάτι ευχάριστο για να βγάλετε απ’ το μυαλό σας τα προβλήματα. Όταν κουραστείτε θα αποκοιμηθείτε ευκολότερα.

3. Το κρεβάτι σας πρέπει να είναι άνετο και τα σκεπάσματα κατάλ­ληλα για τη θερμοκρασία του δωματίου. Όταν κοιμόσαστε πέ­φτει η θερμοκρασία του σώματος κι αν δεν είσαστε σκεπασμένη κα­λά θα κρυώσετε και θα ξυπνήσετε. Αντίθετα, αν βάλετε πάνω σας πολλά σκεπάσματα και ιδρώσετε θα δυσκολευτείτε να απο­κοιμηθείτε.

4. Τα ρούχα που φοράτε όταν κοιμόσαστε πρέπει να είναι άνετα. Αν εί­ναι πολύ στενά ή αν τραβιούνται όπως γυρνάτε στο κρεβάτι, θα σας δυσκολέψουν τον ύπνο.

5. Το κρεβάτι πρέπει να είναι καθαρό και τακτοποιημένο. Παρόλο που πολλοί θεωρούν περιττό, το καθημερινό στρώσιμό του,
είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που διευκολύνει τον ύπνο.

6. Το καλύτερο νανούρισμα για «μεγάλα» παιδιά, είναι η απαλή μουσική ή οι ήχοι από τη φύση.

7. Ορισμένα αρώματα, όπως η λεβάντα και το χαμομήλι, είναι επίσης πο­λύ χαλαρωτικά.

8. Τα φυσικά υλικά δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για τον ύπνο. Τα σεντόνια και τα σκεπάσματα από βαμβάκι, μαλλί ή και μετάξι είναι τα καταλληλότερα αφού απορροφούν την υγρασία και προσφέρουν μια ευχάριστη αίσθηση στο σώμα. Αντίθετα, τα νάιλον και πολυέστερ δεν έχουν αυτές τις ιδιότητες και κα­λό είναι να τα αποφεύγουμε.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue