Μοναξιά: 3 καλοί τρόποι να τη διώξεις μακριά σου!

Σίγουρα η μοναξιά δεν είναι η καλύτερη ″παρέα″ για κανέναν. Όλοι έχουμε ανάγκη να έχουμε κοντά μας καλούς φίλους, με τους οποίους διασκεδάζουμε και περνάμε κάποιες ώρες, έστω λίγες, την ημέρα μαζί τους, προκειμένου να ξεχνάμε κατά κάποιο τρόπο τα δικά μας προβλήματα και να χαλαρώνουμε. 
 
Θα υπάρχουν, όμως, κάποιες στιγμές τις οποίες, ίσως για οποιοδήποτε λόγο, βρεθούμε χωρίς παρέα και μοναδική μας συντροφιά να είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Κι όμως… αυτό τελικά, αν ξέρεις να ″κουμαντάρεις″ τη μοναξιά σου, να μην αποτελεί πρόβλημα! Παρακάτω υπάρχουν τρεις καλοί τρόποι, ικανοί να σε κάνουν να μην νιώθεις μόνη σου, ακόμα κι χωρίς παρέα!
 
1.ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ:
Φρόντισε τον ελεύθερο χρόνο σου να τον περνάς εκτός σπιτιού. Μη μένεις στο σπίτι βλέποντας μόνο τηλεόραση ή ενδεχομένως μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή γιατί αισθάνεσαι ότι δεν έχεις διάθεση για κάτι άλλο. Βγες! Πήγαινε για ψώνια, χωρίς απαραίτητα να πρέπει να αγοράσεις κάτι… πήγαινε απλά για περπάτημα, κάθισε να πιείς ένα καφέ και διάβασε ένα περιοδικό… Νομίζω είναι καλύτερη επιλογή σε σύγκριση να μείνεις σπίτι.
 
2.ΞΕΚΙΝΑ ΕΝΑ ΧΟΜΠΙ:
Σίγουρα θα έχεις κάποια ενδιαφέροντα  που θα ήθελες να ασχοληθείς και να ξεφεύγεις από τη καθημερινότητα σου, αλλά ίσως να μη βρήκες ακόμα το χρόνο. Να, λοιπόν, η ευκαιρία! Ξεκίνα ένα χόμπι! Άρχισε να ασχολήσε με κάτι από αυτά που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον, σε ″γεμίζουν″ και σε διασκεδάζουν! Πιστεύω ότι αφιερώντας χρόνο σε ένα χόμπι, ίσως βρεις το κλειδί να καταπολεμήσεις τη μοναξιά που νιώθεις…! 
 
3.ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙΣ!
Λογικά για νιώθεις μοναξιά ενώ δεν έχεις φίλου, θα σου λείπει και η παρέα ενός συντρόφου. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να αρχίσεις να φλερτάρεις; Θα σου τονώσει την αυτοπεποίθηση και θα σε κάνει να χεις άλλον ″αέρα″, θα αποκτήσεις τη χαμένη σου διάθεση και θα ξεχάσεις σταδιακά αυτό που λέγεται ΜΟΝΑΞΙΑ!
 
Γράφει η Δήμητρα Μπρούλη
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue