Να τ’ αγαπάς όλα…εσένα όμως πιο πολύ!

Να ξυπνάς αξημέρωτα. Την ώρα που όλα κοιμούνται. Μέσα στη ΣΙΩΠΗ θα βρεις τον εαυτό σου. Μέσα στη σιωπή θα μάθεις να τα ακούς όλα.

Να κινείσαι κάθε μέρα. Περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι, ποδήλατο, χορό, ό,τι εσύ γουστάρεις. Η ΚΙΝΗΣΗ θα σε κάνει χαρούμενο, έξυπνο και υγιή. Η κίνηση από μόνη της θα φέρει τη μισή ζωή που ονειρεύεσαι.

Η ζωή σου δεν κρίνεται από τα πτυχία σου αλλά από τις ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ σου.
Να έχεις τις σωστές.

Να ΤΙΜΑΣ τις αρχές και τις αξίες σου. Να τιμάς το μέσα σου. Αν δεν το τιμήσεις, κανένας δεν θα το τιμήσει. Να λες την αλήθεια σου ακόμη κι όταν η φωνή σου τρέμει.

Να ΕΞΕΛΙΣΣΕΙΣ τον εαυτό σου κάθε μέρα. Έστω και 15 λεπτά. Αλλά κάθε μέρα. Διάβασμα, σεμινάρια, αυτογνωσία, ό,τι κάνει την ψυχή σου να ανθίζει. Αν χάσεις ένα φαγητό, δεν θα πάθεις κάτι. Αν χάσεις το φαγητό της ψυχής σου σίγουρα θα πάθεις.

Όταν είσαι ανάμεσα στο να κάνεις ή να μην κάνεις κάτι, πάντα ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Θα μετανιώσεις γι’ αυτά που δεν έκανες, όχι γι’ αυτά που έκανες. Δεν υπάρχουν λάθη, μόνο μαθήματα. Τα λάθη σου είναι η πείρα σου.

Να σε αγαπάς και να σε τιμάς σαν να ήσουν ο σημαντικότερος άνθρωπος της ζωής σου. Είσαι. Να σε προσέχεις σαν τα μάτια σου. Να σε ταΐζεις καλά, να σε φροντίζεις, να κάνεις παρέα με τους καλύτερους. Να είσαι επιεικής μαζί σου, αλλά να μη σου χαρίζεσαι. Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ καλύτερο από το να είσαι καλά με τον εαυτό σου.

Να κάνεις αυτό που κάνει την καρδιά σου να χτυπάει. Αυτός είναι ο ΣΚΟΠΟΣ της ζωής σου. Στο σκοπό της ζωής σου θα είσαι ευτυχισμένος. Τον σκοπό σου δεν θα τον βρεις. Θα σε βρει αυτός. Θα σου χτυπήσει την πόρτα. Να την ανοίξεις. Κι όταν πρόκειται για το σκοπό της ζωής σου να τους γράψεις όλους κανονικά ξέρεις που.

Να έχεις ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ για τα πάντα. Για τα χέρια σου που πιάνουν για τα πόδια σου που πατάνε. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ούτε καν η επόμενη αναπνοή. Να μάθεις να εστιάζεις στο καλό. Παντού υπάρχουν λουλούδια αρκεί να θέλεις να τα δεις.

Να βγάλεις τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ από τη ζωή σου. Θα φέρνουν το χειρότερο αντί για το καλύτερο στο σπιτικό σου. Θα κλέβουν τη χαρά σου. Ο ιός του τρόμου είναι ο πιο κολλητικός από όλους.

Να ΓΡΑΦΕΙΣ καθημερινά. Σκέψεις, συναισθήματά. Το γράψιμο βάζει σε τάξη το μυαλό και την ψυχή. Νοικοκυρεύει το μέσα σου. Θεραπεύει. Με το γράψιμο θα λύνεις τα προβλήματά σου, θα τα βρίσκεις με τον εαυτό σου. Κάθε φορά που γράφεις, κάνεις σύσκεψη με τον εαυτό σου. Να την κάνεις καθημερινά.

Να μάθεις να λες όχι. Το ΟΧΙ είναι η λέξη που θα αλλάξει τη ζωή σου. Το όχι οριοθετεί κι αυτοπροστατεύει. Σε σώζει από ανθρώπους και καταστάσεις που κλέβουν από το μέσα σου. Να προσέχεις την ενέργειά σου πάνω κι από τα μάτια σου.

Να επιλέγεις προσεκτικά τους ΦΙΛΟΥΣ σου. Γίνεσαι οι πέντε κολλητοί σου. Να διαλέγεις αυτούς που θέλουν να πάνε τη ζωή τους μπροστά. Αλλά κι αυτούς που χαίρονται με τη χαρά σου. Να χαίρεσαι κι εσύ με τη δική τους. Αυτό είναι φιλία.

Να ξέρεις πότε να ανοίγεις το ΚΙΝΗΤΟ και πότε να το κλείνεις. Το κινητό σου είναι εργαλείο για σένα κι όχι εσύ για αυτό. Να τη ζεις live τη ζωή, όχι σε μαγνητοσκόπηση. Να είσαι στο τώρα. Στο παρά πέντε, θα μετανιώσεις γι’ αυτά που δεν έζησες, όχι γι’ αυτά που δεν πόσταρες.

Είσαι εδώ για να ζήσεις κι όχι για να επιβιώσεις. Για να χαρείς, να κλάψεις, να πονέσεις, να πέσεις, να ξανασηκωθείς. Είσαι εδώ για να νιώσεις. Δεν υπάρχει καλό και κακό συναίσθημα. Μόνο αληθινό ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ υπάρχει. Ο χειρότερος θάνατος δεν είναι να πεθάνεις. Ο χειρότερος θάνατος είναι να μη ζήσεις.

Να ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ σωστά. Να μη βιάζεσαι. Να βουτάς τη γλώσσα στο μυαλό. Πάντα εσύ επιλέγεις. Είναι ψέμα ότι επιλέγουν οι άλλοι. Δεν επιλέγεις τον καιρό. Πάντα επιλέγεις όμως το πανί σου. Είσαι οι επιλογές σου, ακόμη κι οι πιο ασήμαντες. Ευφυία είναι με τις τωρινές σου επιλογές να εξασφαλίζεις την μελλοντική σου ευημερία.

Να κάνεις πάντα το ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Να λες το ευχαριστώ και το παρακαλώ, να χαμογελάς, να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, ακόμη κι αν δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις. Να το αλλάξεις αν δεν σου αρέσει. Αν δουλεύεις περισσότερο από ότι πληρώνεσαι, σύντομα θα πληρώνεσαι περισσότερο από όσο δουλεύεις. Η ζωή δεν σου χρωστάει. Κανένας δεν σου χρωστάει. Μόνο εσύ σου χρωστάς. Χώνεψέ το.

Το να προσπαθήσεις να τους έχεις ΟΛΟΥΣ ευχαριστημένους στη ζωή σου είναι εγγύηση για δυστυχία κι αρρώστια. Εγγύηση για αρρώστια επίσης το να κάνεις αυτό που δεν αγαπάς και να μην κάνεις αυτό που αγαπάς.

Όλα όσα ψάχνεις είναι ΜΕΣΑ σου. Πάντα ήταν και πάντα θα είναι. Αυτό που βλέπεις έξω είναι αυτό που έχεις μέσα. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξεις το έξω είναι να αλλάξεις το μέσα.

Να μάθεις να ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ για να προχωράς μπροστά. Συγχωρώ δεν σημαίνει αποδέχομαι. Συγχωρώ σημαίνει απελευθερώνω κι απελευθερώνομαι. Η χειροπέδη που κρατάει τον κλέφτη και τον αστυνομικό, δεσμεύει εξίσου και τον κλέφτη και τον αστυνομικό.

Ξεφορτώσου σκουριασμένες ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ που δεν σε συμφέρουν. Τα λεφτά δεν είναι ούτε καλά ούτε κακά. Τα λεφτά είναι ότι είσαι κι εσύ. Όπως κι όλος ο κόσμος τριγύρω σου.

Να λες πάντα την ΑΛΗΘΕΙΑ. Δεν θα χρειάζεται να θυμάσαι τίποτα και στο τέλος της ημέρας θα κοιμάσαι σαν πουλάκι.

Να προσέχεις το χρόνο σου σαν τα μάτια σου. Όταν χάνεις μια ώρα, έχεις χάσει ένα κομμάτι από τη ζωή σου. Ο ΧΡΟΝΟΣ δεν γυρνάει πίσω. Ο χρόνος είναι πολυτιμότερος από το χρήμα. Ρώτα κάποιον που του μένουν τρεις μήνες. Αυτός ξέρει.

Κανένας δεν είναι ανώτερος από σένα ούτε κι εσύ ανώτερος από κανέναν. Είμαστε όλοι ΙΣΟΤΙΜΟΙ. Και να μη διαχωρίζεις. Ρατσισμός δεν είναι μόνο ανάμεσα σε μαύρους και άσπρους, αλλά κι ανάμεσα σε straight και gay, σε κόκκινους και μπλε, σε κρεατοφάγους και φυτοφάγους. Στα μάτια του Θεού είμαστε όλοι ίσοι. Κι ο πραγματικός Θεός δεν έχει θρησκεία.

1000 μήνες έχεις να ζήσεις, όχι 1000 χρόνια. ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ είμαστε και πριν προλάβουμε να το καταλάβουμε θα είμαστε όλοι σκόνη. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανοίξει η πόρτα και να βρεθείς από την άλλη. Μην αναβάλεις ποτέ και τίποτα. Ειδικά την αγάπη. Κανένας δεν σου εγγυήθηκε ότι αύριο θα ζεις.

Αν έχεις ΠΑΙΔΙΑ να θυμάσαι ότι δεν είναι δικά σου. Δικά τους είναι και μόνο. Τα παιδιά είναι μικροί ενήλικοι. Να τους συμπεριφέρεσαι ισότιμα. Και μόνο με το παράδειγμά σου μπορείς να τα επηρεάσεις. Όχι με τα λόγια. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.

Να τον λες τον ΚΑΛΟ το λόγο. Να τον έχεις εύκολο. Πρώτα σε σένα θα γυρίσει. Όταν τον τσιγκουνεύεσαι, πρώτα από σένα τον στερείς.

Να μάθεις να ονειρεύεσαι κι όχι να φοβάσαι. Να κυνηγάς και να τιμάς το ΟΝΕΙΡΟ σου σαν να εξαρτιόταν η ζωή σου από αυτό. Στην κυριολεξία εξαρτάται.

Να ακούς περισσότερο από όσο μιλάς. Και να ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ περισσότερο από όσο κρίνεις. Αυτό που κρίνεις θα το ξαναβρείς παρακάτω να σε περιμένει. Καρατσεκαρισμένο.

Και να αγαπάς. ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΠΟΛΥ. Να μην την τσιγκουνεύεσαι την αγάπη. Να προτιμάς να κάνεις λάθη από αγάπη, παρά από φόβο. Να μοιράζεις συνέχεια αγάπη, χαμόγελα, καλές πράξεις, καλοσύνη.

Όταν είσαι σε δίλημμα πάντα να ρωτάς: τι θα έκανε η αγάπη εδώ;
Να τα αγαπάς όλα.

Εσένα όμως πιο πολύ. 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue