Νόστιμα ρεβίθια στον φούρνο του Άκη Πετρετζίκη


20 Φεβ 2021

Ρεβιθάδα φούρνου από τον Άκη Πετρετζίκη!

Αυτά τα όσπρια είναι καταπληκτικά και αξίζουν μία θέση στο τραπέζι σας! Μην τα παραβλέπετε! Φτηνό, νόστιμο και υγιεινό φαγητό!

Συστατικά

500 γρ. ρεβίθια
4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, μικρά ή ένα μεγάλο
2 πράσα
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. κάρι, σε σκόνη
1 πρέζα μπούκοβο
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 λίτρο νερό
1 κύβο λαχανικών Maggi

Για το σερβίρισμα

1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
κόλιανδρο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
μπούκοβο, λίγο
φέτες λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με πολύ νερό και 1/2 κ.γ. αλάτι για να μουλιάσουν.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες, τα βγάζουμε, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο πράσο και αφήνουμε για 3 λεπτά να καραμελώσουν τα λαχανικά μας καθώς ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σκόρδο και 1 κ.σ. κάρι και σοτάρουμε καλά. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο (2-3 κ.σ.) και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια μας. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το μπούκοβο, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος (ή σε μία κατσαρόλα που να μπαίνει στον φούρνο), προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο το σκεύος μας και ψήνουμε για 1 ώρα. Μόλις περάσει η 1 ώρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο, δοκιμάζουμε να δούμε αν χρειάζεται να προσαρμόσουμε το αλάτι μας.
Σερβίρουμε το πιάτο μας με στραγγιστό γιαούρτι, κόλιανδρο, φρέσκο ελαιόλαδο, λίγο μπούκοβο και λεμόνι ή λάιμ.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© 2020, LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue