Νύχτες Νόστιμες-Εμείς θα τολμήσουμε να σας καλέσουμε σε ένα κοινό τραπέζι.

Νύχτες Νόστιμες
 
Μια performance – εκτέλεση συνταγής που προσφέρεται στους καλεσμένους σαν υλικό σκέψης.
 
Ζώντας στις μεγαλουπόλεις με τις οθόνες να αντικαθιστούν την ανθρώπινη επαφή, το φαγητό ως αφορμή συνεύρεσης υποβαθμίστηκε σε εκπομπή. Σπάνια πια τρώνε οι οικογένειες μαζί και τα φιλικά καλέσματα έχουν γίνει κοινωνικές υποχρεώσεις και δημόσιες σχέσεις. Το κοινό τραπέζι, που αποτελούσε τελετουργία επικοινωνίας, αποσύρεται αφήνοντάς μας μόνους όσο ποτέ.
 
Εμείς θα τολμήσουμε να σας καλέσουμε σε ένα κοινό τραπέζι. Η συνταγή μας είναι απλή: στο χώρο της Gallery Marneri πλάι στο Μουσείο Ακρόπολης, δυο φίλοι, ο εικαστικός Δημήτρης Κοροβέσης και ο μουσικός Μιχάλης Κλαπάκης εκτελούν μια σαλάτα μουσικής, εξομολογήσεων, φρούτων, εικόνων, χιούμορ και παραπλανήσεων που θα την μοιραστούν με τους καλεσμένους τους, μαζί με λευκό κρασί και συνοδευτικά εδέσματα.
 
Η μουσική είναι πρωτότυπη έκφραση του Μιχάλη Κλαπάκη δημιουργημένη αποκλειστικά από κουζινικά σκεύη. Τα κείμενα γράφτηκαν από τον Δημήτρη Κοροβέση και το σκηνικό (έργο του ιδίου) θα πλαισιώνεται από τα έργα του, που άλλωστε αποτέλεσαν και την αφορμή της παράστασης.
 
Πίσω από τη σκηνή υπάρχει καλή διάθεση και η σκηνοθέτης Ελένη Γεωργοπούλου μαζί με τον δραματολόγο Νίκο Φλέσσα ανατρέπουν με τις ευρηματικές τους παρεμβάσεις, τις αποστάσεις που δημιουργεί αυτή η σκηνή, σκηνοθετώντας μια δράση σαν εξομολόγηση του ασήμαντου αλλά ουσιώδους, ή όπως το λέει η Ελένη «Σε όλες τις Κουζίνες υπάρχουν κρυμμένες και εντελώς μοναδικές πραγματικότητες που ασφυκτιούν καθώς μένουν στην αφάνεια νικημένες από την μία και δήθεν μοναδική ανυπέρβλητη πραγματικότητα της καθημερινότητας».
Παίζουν- συνθέτουν: Μιχάλης Κλαπάκης, Δημήτρης Κοροβέσης
 
Σκηνοθεσία: Ελένη Γεωργοπούλου
Κείμενα: Δημήτρης Κοροβέσης
Δραματουργική επεξεργασία: Νίκος Φλέσσας – Ελένη Γεωργοπούλου
Φωτογραφίες: Κώστας Κουτάγιαρ
 
28 Φεβρουαρίου – 29 Μαρτίου 2015
Για 10 μόνο παραστάσεις, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8:30 μμ.
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 210 8619488, 2108668195.
Τιμή εισιτηρίου: 10€ (στο τέλος της παράστασης θα προσφέρονται κρασί και συνοδευτικά εδέσματα)
Πληροφορίες- διευκρινίσεις: Ελένη Γεωργοπούλου, 697 9655 359.  
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue