Ο Alexander Wang φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα γνωστά σε όλες μας κλάμερ!


20 Φεβ 2018

Τίποτα δεν είναι cool μέχρι να το πει η Rihanna ή ο Alexander Wang. Συγκεκριμένα: στο εμπνευσμένο από τα ’80s show για το φθινόπωρο του 2018, τα μοντέλα περπατούσαν στην πασαρέλα φορώντας ένα κλιπ «δαγκάνα» (!) στα μαλλιά τους, το γνωστό σε όλες μας κλάμερ. Αλλά, δεν ήταν ένα απλό μαύρο πλαστικό ή από ταρταρούγα κλιπ αλλά είχε επικάλυψη από ασημί χρώμιο και τη σφραγίδα με το λογότυπο του Wang.

 

Αν δεν είστε σίγουρες για το πώς αισθάνεστε με την επιστροφή του συγκεκριμένου αξεσουάρ, δεν είστε οι μόνες. Ενώ μερικές γυναίκες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτά τα κλιπ-κλάμερ για να συγκρατήσουν τα πολύ πυκνά ή μακριά μαλλιά τους, στην πραγματικότητα δεν έχουν εμφανιστεί σε κύκλους υψηλής μόδας από τότε που τα Φιλαράκια ήταν ακόμα στον αέρα. Αλλά, δεδομένου ότι το ταπεινό λαστιχάκι για τα μαλλιά έκανε πέρυσι τη θριαμβευτική επιστροφή του στη μόδα και στην κουλτούρα των διασημοτήτων, οτιδήποτε πλέον είναι δυνατό.

 hips.hearstapps.com hmg prod.s3.amazonaws.com images facetune 10 02 2018 16 27 45 jpg 1518301920 scaled

«Τα μαλλιά αποκτούν τη δύναμη της δεκαετίας του 80. Είναι επιχειρηματικό και έξυπνο με έναν τρόπο», λέει ο επικεφαλής κομμωτής και δημιουργός της Redken, Guido Palau. «Αυτή είναι η εκδοχή του Alex στο ειρωνικό κλιπ μπανάνα εκείνης της εποχής». Ο Palau και η ομάδα του έστριψαν τα μαλλιά κατά μήκος του κέντρου του κεφαλιού και έπειτα τα στερέωσαν με τσιμπιδάκια και ένα ή δύο κλιπ-κλάμερ μάρκας Wang. 

 hips.hearstapps.com hmg prod.s3.amazonaws.com images img 8738 1518302038 scaled

Ζητήθηκε από τον Palau να μιλήσει για τις προσωπικές του σκέψεις σχετικά με το κλιπ: «Αγαπώ τον τρόπο με τον οποίο κάτι μπορεί να βρίσκεται παντού τριγύρω και μπορεί να επιστρέψει στη μόδα έχοντας αποκτήσει μια αστεία χροιά. Κοιτάξτε το κούρεμα ‘‘χαίτη’’: πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια ήταν εντελώς απαγορευτικό ενώ τώρα είναι εξαιρετικά cool. Μου αρέσει που κάτι επανέρχεται στη μόδα με έναν πλέον διαφορετικό τρόπο. Αυτό συμβαίνει τώρα, πράγματα που θεωρούνταν εκτός μόδας, επιστρέφουν και τα βλέπουμε με άλλη ματιά».

 hips.hearstapps.com hmg prod.s3.amazonaws.com images img 8728 1518302163 scaled

Δε γνωρίζουμε ακόμη αν ο Wang θα διαθέσει προς πώληση τα κλιπ το ερχόμενο φθινόπωρο, ή όχι. Οι κομμωτές χειρίζονταν αυτά τα αξεσουάρ στο παρασκήνιο με χάρη. Εάν καταφέρουν να βρεθούν στο προσκήνιο μέσα στους επόμενους λίγους μήνες, τότε μπορούμε να φανταστούμε ότι θα βρεθούν δίπλα στις δερμάτινες τσάντες του Tom Ford ως ένα must-have αξεσουάρ της εποχής.

Από την Γιώτα Πετσιώτη

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue