Ο Γιάννης Βέλλης επιστρέφει στις ρίζες του

Ο Γιάννης Βέλλης επιστρέφει στις ρίζες του…

Σε ό,τι από παλιά τον ενέπνεε. Σε ό,τι από πάντα τον συγκινούσε. Σε ό,τι από μικρό τον διαμόρφωσε.

Ξεκινώντας μια διαδρομή πίσω στο χρόνο για να ξανασυναντήσει και να ‘πειράξει’ ρίζες δέντρων που μάζευε σε όλη του τη ζωή από παραλίες, ποτάμια και δάση, κατέληξε να δημιουργεί τη νέα του δουλειά. Διαβάζοντας τις προθέσεις της φύσης, έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στα δημιουργήματά της. Έτσι, οι ρίζες των δέντρων έγιναν ζώα, πουλιά, μορφές ανθρώπινες, πλάσματα μυθικά, αντικείμενα, αλλά και μνημεία που αποτίουν φόρο τιμής σε ιστορικά γεγονότα που επηρέασαν τη ζωή του ή που συμβαίνουν τώρα γύρω μας και μας πληγώνουν, απειλώντας τις ίδιες τις ρίζες του πολιτισμού μας, την ίδια την ανθρωπιά μας.

Γιατί αυτά που μας έχουν συμβεί, ό,τι μας έχει σημαδέψει, ο τόπος που μας ‘γέννησε’ και η αγκαλιά που μας μεγάλωσε, είναι οι ρίζες μας. Λένε ότι το τώρα είναι ό,τι έχουμε. Οι ρίζες μας, όμως, είναι αυτό που είμαστε. Αυτό που τελικά γίναμε. Την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 στις 21:30 ο Γιάννης Βέλλης εγκαινιάζει στην «ΑΠΟΘΗΚΗ» (Απόλλωνος 4, Σύρος – τηλ. 22810 87990) τη νέα του δουλειά με τίτλο «Ρίζες». Διάρκεια έκθεσης: 19 Ιουλίου – 9 Σεπτεμβρίου 2018 Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 19:30 – 22:30.

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue