Ο Κανόνας Των 5+2…

Έχω δεχθεί κάμποσες ερωτήσεις γύρω από το ντύσιμο. Η πιο συνηθισμένη όμως είναι η εξής: Κάθε βράδυ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα, τι να φορέσω αύριο;

Οι γυναίκες σήμερα έχουμε πολλές υποχρεώσεις, σπίτι, δουλειά, οικογένεια και πολλά άλλα, με αποτέλεσμα να αφήνουμε το ντύσιμο σε δεύτερη μοίρα. Το σίγουρο είναι ότι όλες θέλουμε να αισθανόμαστε όμορφες, γιατί λοιπόν να μην μπορούμε να το πετύχουμε;

Ο τρόπος υπάρχει, είναι απλός, ονομάζεται 5+2 και έχει σώσει όσες γυναίκες τον ακολουθούν πιστά!

Αρχικά, το μεγαλύτερο λάθος στην επιλογή των ρούχων της καθημερινότητας, είναι ότι το ψάχνουμε το προηγούμενο βράδυ. Μετά από μια κουραστική και γεμάτη μέρα, το μόνο που σκεφτόμαστε είναι η ξεκούραση. Η διαδικασία του να ψάξουμε τι να φορέσουμε την επομένη, μας φαντάζει βουνό κι εκεί είναι που ξεκινούν τα λάθη, τα νεύρα και η φράση: ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ!!! Το αποτέλεσμα είναι να φοράμε τα μια από τα ίδια και να πέφτουμε για ύπνο με νεύρα!

Τι είναι ο Κανόνας των 5+2;

Έστω ότι δουλεύουμε πέντε μέρες την εβδομάδα. Την Κυριακή που είμαστε πιο ξεκούραστοι κάνουμε τον προγραμματισμό μας. Βλέπουμε τις υποχρεώσεις της ερχόμενης εβδομάδας και σύμφωνα με αυτές επιλέγουμε τους συνδυασμούς για την κάθε μέρα (5 μέρες = 1 συνδυασμός τη μέρα, άρα 5 συνδυασμοί). Δε χρειάζεται να έχουμε πάρα πολλά ρούχα, μπορούμε απλά να τα ανακατεύουμε δημιουργώντας πολλούς συνδυασμούς.

Αμέσως μετά, μετά φτιάχνουμε +2 συνδυασμούς. Ας τους ονομάσουμε «μπαλαντέρ» ή «έκτακτης ανάγκης». Αυτοί οι δύο συνδυασμοί θα μας βοηθήσουν καλύπτοντας ένα κενό, ή μια κακή μέρα!

Συμβουλή
: Καλό είναι τα +2 μας να αποτελούνται από ουδέτερα και μη χρώματα, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολα και να μπορούν να καλύψουν οποιοδήποτε κενό!

Ας δούμε δύο παραδείγματα με εύκολους συνδυασμούς για να ακολουθήσουμε. 


Ένα ταγιέρ
: Μπορούμε να το φορέσουμε ως έχει μια μέρα. Την επόμενη μέρα θα πάρουμε μόνο το σακάκι του και τα το συνδυάσουμε με μια jupe culotte, ένα shirt dress και κολάν ή πιο απλά μια φούστα. Μία άλλη μέρα, θα χρησιμοποιήσουμε το παντελόνι του βάζοντας από πάνω ένα πουκάμισο με μία ζακέτα ή ένα μακρύ γιλέκο με ζώνη στη μέση.

Ένα
slip dress: Το φοράμε ως έχει με μία ζακέτα. Το φοράμε με ένα τοπ από μέσα και προσθέτουμε μια ζώνη ώστε να δημιουργήσουμε μέση. Επίσης, το ίδιο φόρεμα με ένα oversized sweater dress από πάνω, δεμένο πάλι με ζώνη, θα δείχνει τελείως διαφορετικό. Για κάτι πιο casual, μπορούμε να βάλουμε ένα denim παντελόνι από κάτω και ένα γιλέκο από πάνω.
Καλό είναι η καθεμία, να επιλέγει τους συνδυασμούς που θα κάνει, σύμφωνα με τον σωματότυπό της, τις υποχρεώσεις της, τον χαρακτήρα της και την ηλικία της!
Φυσικά, ένας δυνατός σύμμαχος είναι πάντα τα αξεσουάρ. Μπορούν να αλλάξουν ένα look ολοκληρωτικά και να του δώσουν ένταση.. Απλά προσοχή, οι υπερβολές μπορεί να το καταστρέψουν!

Με αυτόν τον τρόπο, ο πονοκέφαλος της επιλογής των ρούχων της επόμενης μέρας θα περάσει! Έτσι κερδίζουμε λίγο παραπάνω χρόνο ξεκούρασης, χαλάρωσης και ψυχολογικής μόνο προετοιμασίας για την επόμενη μέρα!

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue