Ο Ταραμάς Είναι Το Σαρακοστιανό Έδεσμα Που Έχει Πολλά Να Μας Προσφέρει

​Κατά την περίοδο της Σαρακοστής, ο ταραμάς έχει την τιμητική του. Χωρίς αμφιβολία, είναι μία από τις δημοφιλέστερες τροφές που καταναλώνονται αυτή την εποχή, αφού μολονότι προέρχεται από αυγά ψαριού είναι νηστίσιμος και είναι διατροφικός θησαυρός.

Στο εμπόριο θα βρείτε δύο είδη του, τον άσπρο και τον κόκκινο. Πρέπει να γνωρίζετε, όμως, ότι ο λευκός είναι ανώτερης ποιότητας και ότι ο κόκκινος παίρνει το χρώμα αυτό λόγω χρωστικών ουσιών που πρόσθεσαν οι παραγωγοί πρώτη φορά γύρω στη δεκαετία του ’50, προκειμένου να τον κάνουν πιο λαχταριστό για τον κόσμο.

Ο ταραμάς αποτελεί μια σημαντική πηγή βιταμινών Α και D, μαγνησίου, ψευδαργύρου, φωσφόρου και καλίου. Η βιταμίνη Α βοηθάει στην υγεία των ματιών, τονώνει το ανοσοποιητικό και κάνει καλό στο δέρμα, η βιταμίνη D είναι σημαντική για την υγεία των οστών, όπως επίσης ο φώσφορος και το μαγνήσιο, ενώ ο ψευδάργυρος συντελεί στην καταπολέμηση λοιμώξεων ενισχύοντας το ανοσοποιητικό. Τέλος, το κάλιο βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει το πλεονάζον νάτριο, συντελώντας στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Πρόσεξε όμως αγαπημένη! Ο ταραμάς είναι πλούσιο σε νάτριο, γι’ αυτό και θα πρέπει να γίνεται συνετά η κατανάλωση των εδεσμάτων που το περιέχουν, ειδικά απ’ όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπέρτασης. Ακόμη, έχει πολύ μεγάλη θερμιδική αξία, αφού τα 100 γραμμάρια ταραμά αποδίδουν περίπου 400 θερμίδες, ενώ το 1 κουταλάκι ταραμοσαλάτας “κρύβει” περισσότερες από 100 θερμίδες.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue