Ο Βασιλιάς των Βασιλέων


6 Μάι 2017

O Αρθούρος, ο μυθικός βασιλιάς της Ουαλίας είναι ένα πρόσωπο αμφίβολης ιστορικής αυθεντικότητας, του 6ου αιώνα μ.Χ., πάνω στο οποίο συγκεντρώνονται τα αρχετυπικά ιδανικά της βρετανικής μοναρχίας, που συμβολίζεται από την ένωση του λευκού και του κόκκινου τριαντάφυλλου. Για την Μεγάλη Βρετανία, είναι σαν να λέμε ο Βασιλιάς των βασιλέων.

1W M

Σύμφωνα πάντα με τον θρύλο, ο Αρθούρος επανέφερε τη χριστιανική θρησκεία που είχαν καταργήσει οι Σάξωνες, κάνοντας μάχες κατέκτησε διαδοχικά την Σκωτία, την Ιρλανδία, την Γοθλανδία, την Νορβηγία, την Δανία και την Ισλανδία. Ίδρυσε το Τάγμα των “Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης” και κυβέρνησε το Ηνωμένο Βασίλειο του ειρηνικά μέχρι τον θάνατο του.

Σας τα γράφω όλα αυτά όχι για να μάθουμε την Βρετανική ιστορία, αλλά για να σας βάλω στο κλίμα της νέας ταινίας του Guy Ritchie, που είναι μια εκδοχή του θρύλου του βασιλιά Αρθούρου σε ένα περιπετειώδες, εντυπωσιακό και μοντέρνο φιλμ. Ο πρώην σύζυγος της Madonna επιστρέφει μετά τα δύο πολύ πετυχημένα του φιλμ με τον Sherlock Holms με μια ταινία που αναμένεται –τουλάχιστον στην Μεγάλη Βρετανία- να σπάσει τα ταμεία. Ο θρύλος του Βασιλιά Αρθούρου περιλαμβάνει το περίφημο…..

 

 

Διαβάστε την συνέχεια, δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο nikosonline.gr

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue