Οι Πέντε Μακροβιοτικές Θιβετανικές Ασκήσεις

Το Ελιξίριο της Ζωής
 
Το κύτταρο είναι αθάνατο. Όταν απομακρυνθούν όλα τα δηλητήρια από τα κύτταρα και προστεθούν οι ανάλογες θρεπτικές ουσίες, τότε μπορεί, όπως είναι μέχρι τώρα γνωστό, ο σφυγμός της ζωής, να συνεχίσει να χτυπά αιώνια.
 
Alexis Carrel- Νόμπελ Ιατρικής
 
 
 
Τα κύτταρα μας πεθαίνουν και γεννιούνται συνεχώς. Όλο μας το σώμα αναπλάθεται συνεχώς. Ως και τα οστά μας, ανά δωδεκαετίες, έχουν αλλάξει εντελώς δομή και σχήμα δίνοντας έναν άλλον άνθρωπο, από αυτόν που γνωρίζαμε παλιά.
 
 
Το κύτταρο πολλαπλασιάζετε σε αντίγραφα όπως μία φωτογραφία σε φωτοαντιγραφικό μηχάνημα. Κάθε αντίγραφο είναι λίγο πιο φθαρμένο από το προηγούμενο. Οι περισσότερες ενεργειακές θεραπείες όπως η Βιοενέργεια και το Ρέικι δουλεύουν στην παύση μεταξύ του θανάτου και της αναγέννησης των κυττάρων. Επεμβαίνουν στο κενό δίνοντας θεραπευτική ενέργεια στη διαδικασία της αντιγραφής καθώς και στο περιβάλλον όπου γίνεται η αντιγραφή.
 
Chakra: Τροχός-Περιστροφή της ζωτικής δύναμης και ορμόνες
 
 
 
Ο εαυτός μας δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε με γυμνό μάτι. Ένα ενεργειακό πεδίο μας περιβάλλει, τον καθένα από εμάς. Μέσα σε αυτό, υπάρχουν επτά βασικά Chakras, που αντιστοιχούν στους αδένες του ενδοκρινικού συστήματος, υπεύθυνο για την παραγωγή ορμονών στο σώμα. Π.χ. Το Chakra του Ηλιακού Πλέγματος στο συκώτι και στο πάγκρεας.
 
 
Τα Chakras μοιάζουν με ενεργειακές πλατείες, στην λεωφόρο της ενέργειας (μεσημβρινών ενεργειακών γραμμών), που στροβιλίζονται δημιουργώντας δίνες που βοηθούν την βιοενέργεια να ρέει ελεύθερα στο σώμα.
 
Αν τα επτά Chakras λειτουργούν σωστά, ο άνθρωπος απολαμβάνει μία ζωή, μέσα στην αρμονία και την υγεία. Όταν αυτές οι δίνες στροβιλίζονται πιο αργά η ακόμα και ανάποδα, δημιουργούν ανισορροπία στο σώμα. Οι δίνες αυτές όσο μεγαλώνουμε μειώνονται σε ταχύτητα.
 
Το ξύπνημα της Ζωτικής Δύναμης
 
 
 
Η επιστήμη έχει δείξει ότι η διαδικασίας της γήρανσης είναι ορμονικά κετευθυνόμενη.
 
Επαναφέροντας την ισορροπία στα Chakras του ενεργειακού σώματος, βοηθούν τους αδένες να επαναφέρουν σε κανονικά επίπεδα την παραγωγή ορμονών στο ενδοκρινικό σύστημα. Όταν αυτό επιτευχθεί, τα κύτταρα του σώματος μπορούν να αναπαραχθούν και να αναζωογονηθούν ξανά, όπως γινόταν σε μικρότερη ηλικία.
 
Οι ασκήσεις είναι αρκετά απλές και κάθε μία από αυτές παρέχει στον οργανισμό σημαντικά οφέλη αλλά, όταν συνδυάζονται και οι πέντε μαζί έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.
 
 
Εκτελώντας τις ασκήσεις καθημερινά, τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται ορατά μέσα σε ένα μήνα. Μέσω αυτών των ασκήσεων, αισθάνεστε τον εαυτό σας να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα «νεότερος».
 
 Πηγή: bodymindsspirit

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue