Όλα όσα χρειάζεται να προσέχουν οι γυναίκες στη θάλασσα

Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία σε μυκητιάσεις και ουρολοιμώξεις.

Συνήθη συμπτώματα είναι : αυξημένη συχνότητα ούρησης, πόνος και δυσκολία κατά την ούρηση, αίσθημα καύσους κατά την ούρηση, δυσχρωμία και δυσοσμία στα ούρα.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Φροντίστε τα παρακάτω και οι καλοκαιρινές μέρες θα έχουν μόνο διασκέδαση.

Πίνετε πολύ ΝΕΡΟ, το οποίο βοηθάει στο ‘’ξέπλυμα’’ των βακτηρίων από το ουροποιητικό σύστημα. Για διόρθωση της ισορροπίας του ph προσθέστε μία φέτα λεμόνι.
Καταναλώστε με μέτρο αλκοόλ, ανθρακούχα ποτά, καφεΐνη, πικάντικες τροφές, ξύδι, πίκλες, ζάχαρη, γλυκά. Σε περίπτωση “ενοχλήσεων” αποφύγετε τελείως τα παραπάνω.
Καταναλώστε χυμό φραγκοστάφυλο, χυμό ρόδι, χυμό κράνπερι καθώς και αφεψήματα όπως τσάι, σημύδα, μελισσόχορτο.
Καταναλώνετε με μεγαλύτερη συχνότητα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής καθώς και τροφές πλούσιες σε προβιοτικά όπως : γιαούρτι, τουρσιά-πίκλες-ελιές, ξινόγαλα, κεφίρ, τραχανάς. Παράλληλα λαμβάνεται προβιοτικά σε μορφή κάψουλας ( ή σε υγρή μορφή) τα οποία συμβάλουν στην εξισορρόπηση του χλωρίδας του οργανισμού.
Λαμβάνετε συμπληρώματα διατροφής με βάση την κράνα (cranberries) – το ρόδι- τη βιταμίνη C, καθώς και ‘’υπερτροφές’’ όπως : goji berry, ιπποφαές , κ.α.
Αλλάζετε το υγρό μαγιό σας με στεγνό μετά το μπάνιο.
Φροντίστε για την τακτική και σωστή υγιεινή της γεννητικής περιοχής με άφθονο νερό και ενδεχομένως κάποιο ειδικό προϊόν.
Χρησιμοποιείτε στο τέλος κάθε περιόδου διάλυμα κολπικής πλύσης σε μονοδόση το οποίο περιέχει χαμομήλι-προβιοτικά και εχινάκεια.
Σε συνεννόηση με το γυναικολόγο ή/και το φαρμακοποιό σας, σε περίπτωση ενοχλήσεων ή ελαφρών μυκητιάσεων επιλέξτε κολπική μονοδόση με σόδα . Διατηρήστε την ισορροπία του κόλπου με ειδικά υπόθετα που περιέχουν γαλακτοβάκιλους και προβιοτικά.

**Οι παραπάνω οδηγίες έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα.

Άρτεμις Δρυγιαννάκη, Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής

“Ιδανική Διατροφή” σημαίνει εξατομίκευση των αναγκών του κάθε οργανισμού και προσαρμογή στην καθημερινότητα του κάθε ατόμου. Φροντίζοντας η διατροφή να είναι υγιεινή και ταυτόχρονα απολαυστική, ο οργανισμός αποδίδει στο μέγιστό του χωρίς στερήσεις, περιορισμούς και καταπίεση. Νους, ψυχή & σώμα σε ισορροπία. Αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν το ένα το άλλο.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue