Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τι Συμβολίζει Ο Σχεδιασμός Της Δάδα Της Ολυμπιακής Φλόγας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2020

Η δάδα της Ολυμπιακής φλόγας

Πολύ πρόσφατα παρουσιάστηκε η δάδα, με την οποία θα γίνει η αφή της Ολυμπιακής φλόγας, στους αγώνες του Τόκυο, την ερχόμενη χρονιά. Τα ξένα site που ασχολούνται με το design την γράφουν ως: Japanese cherry blossoms inform Tokyo 2020 Olympic torch design. Ότι δηλαδή αν την δεις από πάνω θυμίζει το άνθος της κερασιάς…

Τα άνθη της κερασιάς είναι το εθνικό λουλούδι της Ιαπωνίας και φαντάζομαι πως όλοι μας έχουμε μείνει εκστατικοί βλέποντας τις χιλιάδες φωτογραφίες που κυκλοφορούν κάθε χρόνο με ατέλειωτα τοπία με κερασιές στην εποχή της ανθοφορίας τους. Εικόνες παραμυθένιες….

Ο σχεδιαστής Tokujin Yoshioka λοιπόν, σκέφτηκε να σχεδιάσει μια δάδα, που στο το πάνω μέρος, εκεί που θα υπάρχει η Ολυμπιακή φλόγα, να θυμίζει το άνθος της κερασιάς.

Η δάδα έχει μήκος 71 εκατοστά και φτιάχτηκε από ένα νέας μορφής αλουμίνιο, το ίδιο υλικό με το οποίο οι Γιαπωνέζοι κατασκευάζουν τα περίφημα καινούργια bullet trains τους. Αν την κοιτάξεις από πάνω, όντως μοιάζει με λουλούδι – και έχει 5 οπές από τις οποίες θα βγαίνουν 5 φλόγες και θα γίνονται μία. Ο σχεδιαστής κατά την διάρκεια της παρουσίασης της δάδας του είπε: ….

H συνέχεια εδώ https://bit.ly/2WgLYLO 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue