Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp

Όρια και προστασία από τοξικούς ανθρώπους

Φίλοι, συγγενείς, γνωστοί, συνεργάτες είναι αυτοί που συναντάς καθημερινά. Με όλους αυτούς ανταλλάσεις διάφορες ενέργειες.

Ανάμεσά τους, υπάρχουν κάποιοι που σου ρουφούν την ενέργεια.Τα άτομα αυτά συνήθως δεν αναγνωρίζονται από την πρώτη ματιά. Είναι άνθρωποι χωρίς δική τους προσωπική ενέργεια και για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους και το σκοπό τους, σου κλέβουν το χαμόγελο σου και σε υπονομεύουν.

Αυτή η κατηγορία των ανθρώπων είναι θρασύδειλοι, κρύβονται πίσω από τα προσωπεία τους, από σπόντες που ρίχνουν και συνήθως φοράνε ένα ψεύτικο χαμόγελο για να σε πείσουν για την καλωσύνη τους. Να θυμάσαι, κάτι μικρό αλλά σημαντικό, ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι καλά με τον εαυτό τους και ας έχουν τα πάντα. Η συναναστροφή με ένα τέτοιο άτομο, είναι εξαντλητική και απογοητευτική, αφού θα σε κάνουν να αμφισβητήσεις ότι γνωρίζεις για τον εαυτό σου και θα σου δημιουργήσει θυμό. Το πρόβλημα είναι δικό τους , εσύ χρειάζεται να θωρακιστείς και να διατηρήσεις την ηρεμία σου «χαρίζοντας» τους την αδιαφορία σου.

– Ευτυχώς  υπάρχουν τρόποι να  απομακρυνθείς  ή να διαχειριστείς  τους αρνητικούς ανθρώπους. Τα συναισθηματικά βαμπίρ  έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς και ξεχωρίζουν απο χιλιόμετρα.

-Είναι άκρως χειριστικοί. Θέλουν με κάθε τρόπο να τους υπηρετείς και βρίσκουν τον τρόπο να το πετύχουν. Ποτέ δεν θα ακούσουν τις δικές σου ανάγκες.

-Δεν έχουν ευθύνη για τίποτα, πάντα φταίνε οι άλλοι που δεν είναι ικανοί, αρκετοί, υπεύθυνοι, πάντα φταίτε εσείς.

-Έχουν δύο πρόσωπα και σε κάνουν να αναρωτιέσαι. Ο τοξικός άνθρωπος δεν είναι ποτέ σχεδόν ο ίδιος. Αλλάζει συμπεριφορά ανάλογα με αυτό που θέλει να κερδίσει.

-Μόνιμα σε κάνουν να αποδεικνύεις τον εαυτό σου. Σε βάζουν σε μια διαδικασία χωρίς τέλος και εσύ τρέχεις να αποδείξεις την αξία σου.

-Δεν είναι υποστηρικτικοί και δεν θα σε αναγνωρίσουν ποτέ. Να θυμάσαι πως αν συμβαίνει κάτι πολύ καλό σε εσένα δεν θα το σχολιάσουν, δεν θα συμμετέχουν στη χαρά σου ή απλά θα το μειώσουν. Τα φώτα θέλουν με κάθε τρόπο να είναι πάνω τους και σίγουρα όχι σε εσένα.

Όρισε επιτέλους τι πραγματικά μετράει για εσένα. Όταν δημιουργείς νέες συνήθειες, αλλάζεις το πλαίσιο της ζωής σου, την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου και ανακτάς την αυτοεκτίμησή σου. Βάλε όρια, διεκδίκησε το ζωτικό σου χώρο. Πάρε πίσω την ζωτική σου δύναμη και ανέκτησε την ενέργειά σου.

Το μόνο άτομο που μπορεί να σε προστατέψει είσαι εσύ!

Εγώ θα είμαι κοντά σου κάθε στιγμή. Σε περιμένω!

Facebook | Instagram | Web

banagisofia@gmail.com

 

Mazik DSC 5249 1 1

Σοφία Μπαναγή Inspired Personal & Corporate Coaching

Αγαπάω να βοηθάω τους ανθρώπους να ανακαλύπτουν τη μοναδικότητά τους με σκοπό να αισθάνονται υγιείς, όμορφοι και να μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα την ποιότητά τους. Έπειτα από πολλά χρόνια προσωπικής εξέλιξης, αυτογνωσίας και ξεπερνώντας η ίδια αρκετά περιοριστικά μοτίβα, εμπόδια και δύσκολα προβλήματα, πήρα την απόφαση να εμπνεύσω ανθρώπους να πετύχουν το όνειρο τους! Βαθιά μέσα του ο άνθρωπος πιστεύει ότι κρύβει δυνάμεις. Δυνάμεις που και ο ίδιος θα ενθουσιαστεί όταν τις ανακαλύψει. Γιατί…«Μπορείς να φτάσεις όπου θες».

RECENT

RELATED