Όταν οι Beatles ήρθαν στην Ελλάδα


25 Ιούλ 2017

Στην μαγική δεκαετία του ‘ 60, ήταν αρκετοί οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα του ροκ που είχαν πάρε-δώσε με την Ελλάδα. Ήταν η Ελλάδα που έλαμπε στο εξωτερικό και τους έκανε όλους να έρθουν και να κάνουν έστω ένα πέρασμα. Όπου και να πήγαινες έβρισκες έναν παγκοσμίου φήμης σταρ. Έτσι λοιπόν, ανάμεσα σε όλους τους καλλιτέχνες που αποζητούσαν ήλιο, θάλασσα και ανεμελιά, οι Beatles ήρθαν και αυτοί στην Ελλάδα – και μάλιστα, με προοπτική να μείνουν! Ήθελαν να αγοράσουν ένα νησί.

Ήταν Ιούλιος του 1967 – 50 χρόνια πριν, η Ελλάδα εδώ και τρεις μήνες ήταν σε στρατιωτικό καθεστώς (Χούντα) και οι Beatles με σκοπό να αγοράσουν ένα νησί, στο οποίο θα μπορούν να πηγαίνουν με τις οικογένειές τους όποτε θέλουν. Ένα νησί στο οποίο θα μπορούν να δημιουργήσουν το στούντιο των ονείρων τους όπου θα δουλεύουν απερίσπαστοι, ήρθαν στην Ελλάδα.

Ένα χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 1966, είχαν ξανάρθει εντελώς ιγκόγνιτο και είχαν δει ανοιχτά της Ερέτριας, ένα πολύ μικρό νησάκι με ένα ξωκλήσι. Ήταν η Αγία Τριάδα με μοναδική κάτοικο μία ζωγράφο. Αμέσως τους έκανε εντύπωση και ζήτησαν να το επισκεφτούν. Το νησί ήταν πευκόφυτο και η απόσταση από την Ερέτρια ήταν τόσο μικρή όπου μπορούσες να πας ακόμα και κολυμπώντας. Από τη μια στιγμή στην άλλη τα τέσσερα σκαθάρια το ερωτεύτηκαν και θέλησαν να το αγοράσουν. Δεν έγινε όμως.

Το 1967 όμως, με τον φίλο τους…

Διαβάστε την συνέχεια στο nikosonline.gr

i2.wp.com www.nikosonline.gr wp content uploads 2017 07 3232185 M

 

Beatles Ελλάδα, Beatles visit Greece, '60's, islands, nikosonline.gr

 

Beatles Ελλάδα, Beatles visit Greece, '60's, islands, nikosonline.grBeatles Ελλάδα, Beatles visit Greece, '60's, islands, nikosonline.gr

Beatles Ελλάδα, Beatles visit Greece, '60's, islands, nikosonline.gr

 

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue