Όταν το πρώτο μοντέλο της Γαλλίας απέβαλε στο τροχαίο που σκοτώθηκε ο μνηστήρας της Αγά Χαν, πρώην άντρα της Ρ. Χέιγουορθ!

Το αφίερωμα του eirinika.gr με αφορμή τον θάνατο της Bettina Graziani στις 2/3/2015 στην ηλικία των 90 της χρόνων!
 
 
Η Bettina Graziani ή Simone Micheline Bodin, όπως είναι το κανονικό της όνομα υπήρξε το πρώτο topmodel της Γαλλίας και θριάμβευσε στις πασαρέλες στις δεκαετίες του ’40 και του ’50 καθώς και μούσα του σχεδιαστή μόδας Hubert de Givenchy του οίκου Jacques Fath τον οποίο μάλιστα προτίμησε και απέρριψε τον Christian Dior!
www.eirinika.gr sites default files ctools 2 8
 
Αποσύρθηκε από το modeling το 1955, όταν μετά το γάμο της με το γάλλο φωτογράφο και δημοσιογράφο Gilbert “Benno” Graziani και μια σύντομη σχέση με τον αμερικανό σεναριογράφο Peter Viertel, αρραβωνιάστηκε τον πρίγκιπα Aly Khan.
 
www.eirinika.gr sites default files ctools 1 523
 
Mε τον αρραβωνιαστικό της Αλί Αγά Χαν, σύζυγο της Ρίτα Χείγουορθ νωρίτερα 
 
 
Ο γόης πρίγκιπα και τέως σύζυγος της Ρίτα Χέιγουωρθ, όμως “έφυγε” από τη ζωή το 1960, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και η Bettina, που ήταν έγκυος, συγκρούστηκε με ένα άλλο.
 
www.eirinika.gr sites default files ctools 2 457
 
Mε φορεμα του οίκου Jacques Fath 
 
 
 
Η Bettina από το σοκ που υπέστη απέβαλε και το 1964 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία της με τίτλο “Bettina par Bettina”. Έκτοτε δούλεψε σαν μουσικός αλλά και σχεδιάστρια πλεκτών ρούχων. 
 
www.eirinika.gr sites default files ctools 16
 
Πέθανε στις 2/3/2015 σε ηλικία 90 ετών 
 
Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue