Παγκόσμια Ημέρα Ευχής: Βήματα Χαράς, Δύναμης και Ελπίδας στη σκιά της Ακρόπολης μαζί με το “Make-A-Wish” (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Την Τετάρτη 29 Απριλίου πλήθος κόσμου, φίλοι, υποστηρικτές και εθελοντές του Οργανισμού “Make-A-Wish” (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) γιόρτασαν με ένα ξεχωριστό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, στέλνοντας το πιο δυνατό μήνυμα Χαράς, Δύναμης και Ελπίδας σε όλο τον κόσμο.  
 
Σε μία ιδιαίτερα «ζεστή» και συγκινητική βραδιά, μικροί και μεγάλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και με αφετηρία το Θησείο, ακολούθησαν τον Περίπατο Ευχών, περπάτησαν κάτω από την Ακρόπολη και πλημμύρισαν την Αθήνα με αισιοδοξία, φως και χαμόγελα. Η συγκίνηση όλων κορυφώθηκε όταν στο σημείο του τερματισμού, στην Πύλη του Αδριανού, που είχε φωταγωγηθεί στο μπλε χρώμα του Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), ανακοινώθηκε η εκπλήρωση μίας ακόμη μοναδικής παιδικής Eυχής.  
 
Η Πρόεδρος του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) κα. Αναστασία Μανιά περιέγραψε την επιθυμία του 16χρονου Χρυσοβαλάντη για ένα φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ομάδας 2004, και τη συγκέντρωση χρημάτων για το Παιδο-ογκολογικό Τμήμα του ΑΧΕΠΑ. Η εκπλήρωση της ιδιαίτερα συγκινητικής αυτής Ευχής, θα πραγματοποιηθεί με τη φροντίδα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στις 13 Μαΐου στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κα. Μανιά: «Με αυτή την ιδιαίτερη Eυχή, ο μικρός Χρυσοβαλάντης δίνει μαθήματα ζωής σε όλους μας. Σας προσκαλούμε να συμπορευθούμε για την εκπλήρωση του «θέλω» ενός παιδιού προς όφελος και άλλων παιδιών που αγωνίζονται για τη ζωή τους».  
 
Η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού, κα. Σάντρα Ζαφειρακοπούλου ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση επισημαίνοντας ότι η στήριξη του κόσμου είναι η μαγική δύναμη που επιτρέπει στο Make-A-Wish να εκπληρώνει τις Ευχές των παιδιών.
 
Παράλληλες εκδηλώσεις εορτασμού πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή κόσμου στη Θεσσαλονίκη, όπου φωταγωγήθηκε το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στο Ηράκλειο της Κρήτης  με ολοήμερη γιορτή, που είχε ως αποκορύφωμα τη φωταγώγηση της Πλατείας των Λιονταριών.  
 
Σημειώνεται ότι τα έσοδα από τη διοργάνωση του Περίπατου Ευχών προορίζονται αποκλειστικά για τις ανάγκες και το Έργο του Οργανισμού, το οποίο δεν είναι άλλο από την εκπλήρωση των Ευχών των παιδιών που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες. 
 
Η εκδήλωση, Περίπατος των Ευχών, τελέσθηκε υπό την Αιγίδα του ΟΠΑΝΔΑ, με την έγκριση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΟΣΤΟΡΙΚΩΝ & ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΜΝΗΜΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ. 
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue