Πάμε Θέατρο-Η Αρχή του Αρχιμήδη του Ζουζέπ Μαρία Μιρό

Η Αρχή του Αρχιμήδη
του Ζουζέπ Μαρία Μιρό
Επίσημη Πρεμιέρα παρουσία του συγγραφέα του έργου
στο θέατρο ΑΡΓΩ
 
Επίσημη πρεμιέρα έκανε η «Αρχή του Αρχιμήδη» (στις 2/3), παρουσία του πολυβραβευμένου συγγραφέα του έργου, του Καταλανού Ζουζέπ Μαρία Μιρό (Josep Maria Miró), ο οποίος επισκέφθηκε για λίγο τη χώρα μας.
 
Εκτός από τον συγγραφέα, στην παράσταση παρευρέθησαν, καλλιτέχνες και φίλοι όπως οι κ.κ.: Κατερίνα Μισιχρόνη, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Ελένη Τσαγκαράκη, Αυγουστίνος Κούμουλος, ,Βασίλης Μυριανθόπουλος, Δημήτρης Λιακόπουλος, Ορέστης Τρίκας, Παναγιώτης Νάτσης, Αγγελίνα Παρασκευαίδη, Λάζαρος Βασιλείου, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Χριστίνα Κωστέα, Δημήτρης Ψαρράς, Ασπασία Τομπούλη,  Δημήτρης Αζεμόπουλος κ.ά., καθώς και συντελεστές της παράστασης: η μεταφράστρια του έργου κ. Μαρία Χατζηεμμανουήλ, ο σκηνοθέτης της κ. Θοδωρής Βουρνάς και άλλοι. 
 
Η Αρχή του Αρχιμήδη ανέβηκε για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή το 2012 και έχει μεταφραστεί ήδη σε 12 διαφορετικές γλώσσες (αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική, ρωσική, γαλικιανή, βασκική κλπ).  Έχει τιμηθεί (2011) με το Βραβείο Born, σημαντικό θεατρικό βραβείο της Ισπανίας, έχει ανέβει με δεκαπέντε διαφορετικές παραγωγές-ενώ γυρίζεται και για τον κινηματογράφο ! -ο σκηνοθέτης Βεντούρα Πονς μόλις τελείωσε τα γυρίσματα. 
Υπενθυμίζεται ότι η «Αρχή του Αρχιμήδη» παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά με τους ηθοποιούς Αντιγόνη Κουλουκάκου, Παναγιώτη Μαλικούρτη, Βασίλη Τσιγκριστάρη και Αλέξιο Κοτσώρη και παίζεται κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 9:15 μμ, Κυριακή στις 6.30 μμ., στο Θέατρο «Αργώ» (Ελευσινίων 15, στάση μετρό Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ: 210-5201.684),
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue