Πάνω από 26 οι νεκροί εξαιτίας της φονικής κατολίσθησης στη Γουατεμάλα – Περίπου 600 άτομα αγνοούνται

Τουλάχιστον 26 άτομα έχασαν χθες τη ζωή τους από την κατολίσθηση που σημειώθηκε σε προάστιο της πρωτεύουσας της Γουατεμάλας το βράδυ της Πέμπτης, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι Αρχές της Γουατεμάλας ανέφεραν ότι 600 άνθρωποι αγνοούνται, ενώ εκατοντάδες μέλη σωστικών συνεργείων σκάβουν για να απομακρύνουν όγκους λάσπης και βράχια σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να βρουν επιζώντες.

Η σφοδρή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών είχε ως αποτέλεσμα ένας χείμαρρος λάσπης και βράχων να θάψει δεκάδες σπίτια.

Σύμφωνα με τον Νταβίντ ντε Λεόν, εκπρόσωπο της εθνικής υπηρεσίας συντονισμού των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (CONRED), από την κατολίσθηση έχουν καταγραφεί επίσης τουλάχιστον 32 τραυματισμοί. Ο Νταβίντ ντε Λεόν είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές είχαν συστήσει πέρυσι στις δημοτικές αρχές να μεταφερθούν αλλού προληπτικά κάτοικοι περιοχών που θεωρούνταν ευάλωτες, διότι από την περιοχή όπου ζούσαν διέρχεται ένα ρέμα.

 

Κατά την περίοδο των βροχών, που άρχισε τον Μάιο και διαρκεί ως τον Νοέμβριο, ο απολογισμός των θυμάτων πριν από την τωρινή κατολίσθηση ανερχόταν ήδη σε 8 νεκρούς, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό. Σύμφωνα με τις αρχές της Γουατεμάλας την περίοδο των βροχών του 2014 είχαν καταμετρηθεί 29 νεκροί, δύο αγνοούμενοι, 25 τραυματίες, είχαν πληγεί συνολικά 655.000 άνθρωποι και είχαν υποστεί ζημιές 9.000 σπίτια

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue