Πανσέληνος 2 Σεπτεμβρίου | Ποιους επιρεάζει και τι ανατρεπτικό φέρνει αυτή τη φορά


31 Αυγ 2020

Γράφει ο Γιώργος Πανόπουλος

Πανσέληνος στις 10ο12´των Ιχθύων 

2 Σεπτεμβρίου, 08:23´

(Επηρεάζει τους γεννημένους στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου και στις αρχές του δεύτερου Ιχθύς, Παρθένους, Διδύμους, Τοξότες όπως και όσους έχουν Ωροσκόπους και Πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 8ο έως και 12ο). 
Μια σημαντική προτροπή αυτής της Έκλειψης Σελήνης που περιέχει τον άξονα Παρθένου/Ιχθύων είναι να συνθέσουμε και να ισορροπήσουμε την πρακτικότητα της καθημερινότητας και της εργασίας με την έμπνευση και τη φαντασία. 
Οι Πανσέληνοι στρέφουν την προσοχή μας σε ό,τι ο Καρλ Γιουνγκ αποκαλεί «σκιά»- στα κομμάτια δηλαδή του εαυτού μας που δεν μας κολακεύουν, που δεν έχουμε αφομοιώσει, που αγνοούμε, ή έχουμε θάψει για να μην αντιμετωπίσουμε. Όλοι θέλουμε να σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας ως καλούς, δίκαιους και ευγενείς, ή ως ανθρώπους καλών προθέσεων. Όμως ξεχνάμε ότι είμαστε απλώς άνθρωποι που περιέχουμε και τα αντίθετα: κακία, αγένεια, χειραγώγηση, αδυναμίες και ελαττώματα- είμαστε και κακοί. Ό,τι ανακαλύπτουμε για τον εαυτό μας και τούς άλλους κατά τη διάρκεια των Πανσελήνων μπορεί να είναι σκληρό, ή ακόμα και σοκαριστικό. 
Η Πανσέληνος, με τον Ήλιο και την Σελήνη δηλαδή σε αντίθετα ζώδια μας δίνει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε τις αντιθέσεις μας και να κατανοήσουμε τα κομμάτια του εαυτού μας που δεν μας αρέσουν. Αναγνωρίζοντας ότι διαθέτουμε και αισθήματα όπως φόβο, θυμό, ζήλεια και οργή μπορούμε να τα κατανοήσουμε χωρίς να τα κρίνουμε και να βρούμε το γιατί τους. Κανείς μας δεν είναι Τέλειος-ούτε καν πλησιάζει. Αν έχουμε τη θέληση να δεχτούμε το καλό μαζί με το κακό τότε οι Πανσέληνοι είναι μαγικές εποχές ανακάλυψης. 
Σε αυτή την Πανσέληνο προεξέχει το θετικό τρίγωνο του Ήλιου στην Παρθένο και το εξάγωνο της Σελήνης στους Ιχθύς με τον Ουρανό στον Ταύρο. Αυτό σημαίνει: 1) Η διαίσθηση είναι οξυμμένη- λάβε την υπόψη σου. Μπορεί να υπάρχουν πολλές φαεινές ιδέες και σκέψεις. 2) Μπορείς να εκφράσεις περισσότερο εύκολα τον εαυτό σου και την προσωπικότητά σου. 3) Μπορείς να αφήσεις πίσω σου ό,τι δεν λειτουργεί, ή να ξεκινήσεις κάτι που σε ενδιαφέρει, σε νοιάζει, σε εξελίσσει. 4) Μπορεί να γνωρίσεις ξαφνικά κάποιον/α που είτε μείνει είτε δεν μείνει σου προσφέρει μια γνώση, μια ιδέα, μια διέξοδο, μια καινούργια οπτική. 5) 
Ένα γεγονός, μια περίσταση μπορεί να λειτουργήσει διαφωτιστικά ή και καταλυτικά.
Αυτές τις θετικές όψεις της Πανσελήνου σκοτεινιάζουν οι αρνητικές όψεις της Αφροδίτης στον Καρκίνο με τον Κρόνο στον Αιγόκερω (αντίθεση), του Άρη στον Κριό με τον Κρόνο (τετράγωνο) που θα διαρκέσει μάλιστα μέχρι τις 9 Οκτωβρίου και της Αφροδίτης με τον Άρη (τετράγωνο). Όλα αυτά που δημιουργούν ένα Ταφ-Τετράγωνο σηματοδοτώντας άγχος, απογοήτευση, ρευστότητα, αναβολές, εμπόδια, ένταση, καθυστερήσεις, θυμό, αγωνία, ανυπομονησία, απαγορεύσεις.
Το Ταφ-Τετράγωνο ως όψη έχει χαρακτηριστικά Κρόνου και αφού υπάρχει ούτως ή άλλως Κρόνος στη συγκεκριμένη αστρολογική όψη αυτή την εποχή αντιλαμβανόμαστε ότι τα χαρακτηριστικά του Κρόνου (περιορισμός, φόβοι, αμφιβολίες) εντείνονται περισσότερο.
Να έχουμε υπόψη μας: 
1) Με τις δύσκολες αυτές όψεις υπάρχει ένταση και ανυπομονησία και αφού οι πλανήτες βρίσκονται σε παρορμητικά ζώδια υπάρχουν γρήγορες, απότομες και χωρίς σκέψη αντιδράσεις που χρειάζεται να τιθασευτούν. 
2) Μπορεί σε κάποιον σημαντικό τομέα- συντροφικό, ερωτικό, εργασιακό, οικονομικό, συναισθηματικό, οικογενειακό- να υπάρξει κρίση: χρειαζόμαστε ψυχραιμία, σκέψη και όχι βιαστικές αποφάσεις ή αντιδράσεις στο πόδι. 
3) Ο θυμός είναι λειτουργικός όταν μπαίνει σε λόγια και επικοινωνείται χωρίς εκρήξεις αλλιώς είναι ξέσπασμα που αναγκάζει τον Άλλο να αντιδράσει επιθετικά. 4) Μην μπαίνεις στη ζωή των άλλων με οποιοδήποτε τρόπο- μην ανακατεύεσαι χωρίς να σε καλέσουν, ή χωρίς να ζητήσουν τη γνώμη σου. Ακόμα και με πρόσκληση κράτα τις αποστάσεις τώρα.

Μια σημαντική ερώτηση που απευθύνουν αυτές οι όψεις είναι:
Ποιος/α Είμαι; Κοινωνικά, συναισθηματικά, επαγγελματικά, προσωπικά.

photo Creative Portraits by Huainan Li

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue