Η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης Τα Ξημερωμάτα Της Τετάρτης…Επιβίωση Με Όλα Τα Μέσα…Ποιους Επηρεάζει

H Πανσέληνος/ EΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ στις 24ο του ΑΙΓΟΚΕΡΟΥ, τα ξημερώματα της Τετάρτης (17 Ιουλίου, 00:39´) είναι ισχυρή και καταλυτική αφού πραγματοποιείται κοντά στον Πλούτωνα (21ο50′ του Αιγόκερου).

(Επηρεάζει τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο Αιγόκερους/Καρκίνους/Κριούς/Ζυγούς και πιο συγκεκριμένα όσους έχουν Ωροσκόπο και πλανήτες σ’ αυτά τα ζώδια από 22ο έως και 26ο).

Η Έκλειψη χρωματίζεται από τον Πλούτωνα. Τι συμβολίζει ο Πλούτωνας; Θάνατο, μεταμόρφωση, αναγέννηση. Επιβίωση με όλα τα μέσα. Εμμονές. Την παρορμητικότητα. Την κρίση. Ο συνδυασμός τού Πλούτωνα με την Σελήνη δημιουργεί συναισθηματικό πόνο και θλίψη, θέματα που σχετίζονται με μητέρα/γυναίκες κι ανεβάζει το άγχος για τις συναισθηματικές σχέσεις.

Βεβαίως υπάρχει και ο Κρόνος στον Αιγόκερω που όμως βρίσκεται αρκετά μακριά από την έκλειψη αλλά κάνει σημαντικές όψεις. Η αντίθεση του με την Αφροδίτη στον Καρκίνο δυσκολεύει επί πλέον τις συντροφικές/ερωτικές σχέσεις ή τις σημαντικές σχέσεις ενώ το εξάγωνο του με τον Ποσειδώνα δυναμώνει το εσωτερικό φως που έχουμε τόσο ανάγκη.

Όσο για την αντίθεση Ήλιου/Πλούτωνα σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να σημαίνει κρίση στην αυτοεκτίμηση και προκλήσεις που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν κατά πρόσωπο. Η κατάχρηση εξουσίας έχει και κοινωνικοπολιτική διάσταση όπως και η αλαζονεία. Το πείσμα ενισχύεται μέχρις αυτοκαταστροφής, όπως και η αίσθηση ότι αφού διαθέτω τη δύναμη μπορώ να σε κάνω ό,τι θέλω. Αντιλαμβάνεστε πόσο αρνητική μπορεί να γίνει μια δύναμη που επιβάλλεται μέσω της ισχύος είτε σε προσωπικό είτε σε κοινωνικό επίπεδο.

Να το θέσω και διαφορετικά. Ο Πλούτωνας συμβολίζει την πυρηνική ενέργεια. Η καλή χρήση αυτής της ενέργειας μπορεί να ηλεκτροδοτήσει μια πόλη. Η κακή χρήση της δημιουργεί το Τσέρνομπιλ, δηλαδή καταστροφή.

Επίσης ο Πλούτωνας και ο Νότιος Δεσμός βρίσκονται ανάμεσα στην Σελήνη και τον Κρόνο: το παρελθόν δεν μας αφήνει να δούμε καθαρά που βρισκόμαστε. Το παρελθόν μάς καθηλώνει σε μια δυσλειτουργική επανάληψη. Ενώ ξέρουμε ότι ένας κύκλος έχει ολοκληρωθεί επιμένουμε- στο τραύμα, σε ανθρώπους που μας κρατάνε πίσω, σε δουλειές, σχέσεις και συμπεριφορές που δημιουργούν απογοήτευση, σύγχυση, θυμό και θλίψη. Η μοναδική ερώτηση που χρειάζεται να κάνουμε στον εαυτό μας είναι: «τι θέλει η καρδιά μου;».

Να σημειωθεί επίσης ότι η Αφροδίτη δεν κάνει μόνο αντίθεση με τον Κρόνο δημιουργώντας προβλήματα, δυσκαμψία και απογοήτευση στις σχέσεις αλλά κάνει σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό στον Καρκίνο υπογραμμίζοντας έντονα: Επίλεξε την Αγάπη. Υιοθέτησε την αλήθεια (σου). Στερέωσε τη ζωή σου. Προχώρα προς το μέλλον (σου) αφού βρίσκεσαι ήδη στο κατώφλι της δικής σου περιπέτειας.

Το μέγεθος της ευχαρίστησης, της χαράς, του ενθουσιασμού και της ικανοποίησης αυτής της διαδρομής ορίζεται από το μέγεθος όσων είσαι διατεθειμένος/η να αφήσεις πίσω σου, από όλα όσα δεν σου χρησιμεύουν σε τίποτα και διατηρείς από φόβο και συνήθεια 

Από τον Γιώργο Πανόπουλο και το The Cosmic Telegram

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue