Παρατείνετε Την Διάρκεια Ζωής Των Ρούχων Σας Με Αυτά Τα Μικρά Μυστικά

Όσο μεγάλη (ή όχι) οικονομική άνεση και να έχει κανείς, είναι γεγονός ότι κάθε φορά που βλέπουμε μια τιμή πάνω σε κάποιο ρούχο ή αξεσουάρ, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι αν θα μπορέσουμε να κάνουμε απόσβεση της αξίας του. Όπως και να έχει όμως, οποιασδήποτε αξίας και ας είναι τα ρούχα μας μπορούμε με μικρά και απλά μυστικά να παρατείνουμε την διάρκεια ζωής της και να τα εκμεταλλευτούμε στο έπαρκο.

1. Διαβάζουμε τις οδηγίες

Είτε ασχολείστε εσείς με τη φροντίδα των ρούχων σας, είτε κάποιος άλλος, πάντα να διαβάζετε τις οδηγίες που αναγράφονται στο σχετικό ταμπελάκι. Θα διαπιστώσετε πόσο διαφορετικό χειρισμό απαιτεί το καθένα. Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες ρούχων με υψηλές απαιτήσεις όπως τα μεταξωτά ή αυτά που χρειάζονται μόνο καθαριστήριο. Ακόμη και μια γρήγορη ματιά, πριν τα αγοράσετε μπορεί να σας αποτρέψει από επιπλέον φασαρία. Π.χ. ποτέ δεν αγοράζω κάτι που απαιτεί επίσκεψη στο καθαριστήριο!

2. Αποφύγετε το επαναλαμβανόμενο (χωρίς εμφανή λόγο) πλύσιμο

«Αν κάτι το φορέσετε 1 φορά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να πλυθεί» … σίγουρα το έχετε ακούσει πολλές φορές και από την δική σας μητέρα. Αν κάτι απλά βγήκε από τη ντουλάπα και ενδεχομένως φορέθηκε 1 φορά χωρίς εμφανή σημάδια, δεν χρειάζεται να το πλύνετε. Σκεφτείτε πόση οικονομία θα κάνετε όχι μόνο στην τσέπη σας αλλά και στο περιβάλλον. Χοντρά πλεκτά, μπουφάν, jeans δεν χρειάζονται πλύσιμο μετά από κάθε εμφάνισή σας. Φυσικά, μιλάμε για φυσιολογικές καταστάσεις … αν κάτι μυρίζει ή/και έχει λεκέ φυσικά και απαιτεί πλύσιμο.

3. Φροντίστε τα ρούχα σας

Κάθε κομμάτι της ντουλάπας μας, είτε προέρχεται από τις λεγόμενες fast fashion εταιρείες, είτε από κάποια eco-friendly έχει πολλές πιθανότητες να φθαρεί ή να το «φάει» ο σκόρος. Έχει συμβεί σε όλους μας να ανακαλύψουμε μικρές τρύπες σε αγαπημένα ρούχα, χωρίς εμφανή λόγο ή να αποσύρουμε ρούχα με κομμένα κουμπιά. Για αρχή, φροντίστε να κρεμάσετε στην ντουλάπα σας τα ειδικά προϊόντα που απωθούν τον σκόρο και τα λοιπά ζωύφια που καταστρέφουν τα ρούχα σας. Ακόμη και αν η ραπτική δεν είναι από τις αγαπημένες σας ασχολίες, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πως να ράψετε ένα κουμπί που λείπει ή να επιδιορθώσετε μια τρύπια τσέπη. Αν πάλι δεν τα καταφέρνετε, φροντίστε τουλάχιστον να εντοπίσετε μια καλή μοδίστρα στη γειτονιά σας που μπορεί να αναλάβει τέτοιου είδους υπηρεσίες.

4. Εντάξτε στην καθημερινότητά σας μερικές συνήθειες και σίγουρα ο μελλοντικός εαυτός θα σας ευγνωμονεί.

– Διπλώστε σωστά ότι πρέπει να διπλωθεί, κρεμάστε σωστά ότι πρέπει να κρεμαστεί.

– Πλύντε τα σκούρα ρούχα σας ξεχωριστά από το λευκά και πάντα από την ανάποδη μεριά.

– Να χρησιμοποιείτε πάντα μαλακτικό.

– Όταν πλένετε τα πλεκτά σας, να χρησιμοποιείτε πάντα το ειδικό απορρυπαντικό.

– Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το στεγνωτήριο και αφήστε τον ήλιο να κάνει τα μαγικά του, απλώνοντας την μπουγάδα σας στα σχοινιά. Με τον τρόπο αυτό δεν καταστρέφετε τα ρούχα, προστατεύετε το περιβάλλον και ποιος ξέρει … μπορεί να γνωρίσετε και τον νέο γείτονα που μόλις μετακόμισε!

– Να καθαρίζετε πάντα τα δερμάτινα είδη σας, τσάντες, παπούτσια, αξεσουάρ και να φροντίζετε για τη σωστή αποθήκευσή τους ώστε να μην χάσουν το σχήμα τους.

Ιωάννα Λυμπεροπούλου Blogger

Εργαζόμενη μητέρα, σύζυγος, γυναίκα, blogger

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue