Έχεις Μόνο Μία Στιγμή Σε Αυτήν Την Γη. Τι Σκοπεύεις Να Κάνεις Με Αυτήν;

 Η φύση είναι αυτή που σε κατευθύνει όταν χρειάζεται και σου παρέχει όλη τη σοφία της ζωής. Λειτουργεί βάσει μίας σειράς τέλειων αντιθέσεων: ζέστη και κρύο, σκοτάδι και φως, ακμή και παρακμή γίνονται απόλυτα κατανοητές σε διάφορες περιόδους κατά τη διάρκεια ενός έτους, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη γέννηση και τον θάνατο.

Όλη αυτή η σοφία της φύσης είναι σε κοινή θέα. Απλά ξεχνάμε να κοιτάξουμε.

Βγες έξω λοιπόν και πέρασε λίγο χρόνο στην φύση. Κάθισε σε ένα αναπαυτικό μέρος και άρχισε να παίρνεις βαθιές αναπνοές. Προσπάθησε να χαλαρώσεις ενώ είσαι προσηλωμένος στην αναπνοή σου και αφέσου στους ήχους γύρω σου. Νιώσε τον αέρα που φυσάει το πρόσωπό σου. Σπάσε τα τείχη προστασίας και άφησε τις αισθήσεις σου να παραδοθούν στο μεγαλείο της φύσης.

“Έχεις μόνο μία στιγμή σε αυτήν την γη. Τι σκοπεύεις να κάνεις με αυτήν”;
Τα δένδρα μετρούν εκατοντάδες χρόνια ζωής. Έχεις ποτέ αναρωτηθεί από πού προήλθαν τα χαλίκια που βρίσκονται στο έδαφος κάτω από τα πόδια σου; Ήταν πάνω σε κάποια πέτρα αιώνες πριν; Πώς βρέθηκαν εκεί;

Παρατήρησε προσεκτικά το χώμα κάτω από τα πόδια σου. Δημιουργήθηκε αιώνες πριν και με την έλευση των βακτηρίων, των πρωτόζωων και πολλών άλλων ειδών ζωής, άρχισε να μετατρέπεται σε έδαφος. Τα φυτά προσαρμόστηκαν στο να απορροφούν το φως του ήλιου και να το μετατρέπουν σε ηλιακή ενέργεια. Αυτό αποτέλεσε τροφή για πολλά ζώα και εκατομμύρια χρόνια μετά, βρισκόμαστε στο σήμερα!

Ο μικρόκοσμος που υπάρχει κάτω από τα πόδια σου, δημιούργησε μία σειρά αλληλουχιών που επέτρεψαν τελικά σε εσένα να είσαι σήμερα εδώ και να μπορείς να καταναλώσεις την ενέργεια του ήλιου μέσα από τα φυτά.

Όλα αυτά που βρίσκονται γύρω σου, είναι η ζωή. Κι εσύ μπορείς και την απολαμβάνεις ενόσω διαβάζεις αυτό το άρθρο. Μπορείς να αλληλεπιδράς με τον κόσμο γύρω σου και να αποτελείς μέρος ενός ευρύτερου οικοσυστήματος, του πλανήτη.

“Η φύση, σου παρέχει όλη την σοφία που χρειάζεσαι”.
Άκουσε τη συμφωνία της φύσης και παρατήρησε την μοναδικότητά της. Από τη μία ανήκεις στο οικοσύστημά της και από την άλλη, είσαι μία μικρή κουκίδα του πλανήτη στην άκρη ενός γαλαξία που φωτίζει και θα φωτίζει για τις επόμενες γενιές.

Όλα είναι μοναδικά. Κι εσύ κάθεσαι στην μέση όλων αυτών. Είσαι ένα κεντρικό σημείο, όπου το άπειρο συγκρούεται με έναν συγκεκριμένο χωροχρόνο. Πώς μπορείς να δώσεις νόημα σε όλα αυτά; Ο μόνος τρόπος είναι να ανοίξεις την καρδιά σου και να παραδοθείς σε κάθε επιθυμία. Αυτό θα σε βοηθήσει να σκεφτείς τα μεγάλα ερωτήματα και θα δώσει νόημα εκεί που στέκεσαι, παρακολουθώντας τη μεγάλη σκηνή των πραγμάτων.

Έχεις μόνο μία στιγμή σε αυτήν την γη. Τι σκοπεύεις να κάνεις με αυτήν;

Pedram Shojai
Ο Pedram Shojai είναι συγγραφέας και μοναχός του Ταοϊσμού.

via thriveglobal.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue