Ποια Είναι Τα Αυθεντικά Πινέλα Kolinsky; Όσα Δεν Θέλεις Να Μάθεις!

?Εσύ πόσα ζωάκια σκότωσες για το πινέλο σου; Kαλά άκουσες….Έχεις αναρωτηθεί πότε από τι τρίχα δημιουργούνται τα πινέλα; Τι είναι ώμως τα αυθεντικά πινέλα kolinsky και που γίνεται πραγματικά η παραγωγή τους; H αγορά είναι γεμάτη από πινέλα kolinsky πινέλα αλλά κανένα δε μπορεί να θεωρηθεί «αυθεντικό».

?Το Kolinsky είναι ένα είδος νυφίτσας της Σιβηρίας. Είναι αυτό το υπέροχο ζωάκι της φωτογραφίας που μοιάζει με γάτα. Η τρίχα των πινέλων όμως προέρχεται από την ουρά τους και τα καλύτερης ποιότητας πινέλα προέρχονται από την ουρά των αρσενικών kolisnky. Τα υπόλοιπα, είναι ένα μείγμα 60-40 από αρσενική και θυλική ουρά kolisnky.

Όπως φαντάζεσαι, δεν κυνηγάς ανέμελα τις νυφίτσες στο δάσος και δανείζεσαι την ουρά τους. Πρόκειται για καθαρή κακοποίηση ζώων. Στην Αμερική όχι μόνο απαγορεύεται η «εκτροφή και παραγωγή» τέτοιων πινέλων, αλλά από το 2013 έχει απαγορευτεί η εισαγωγή όλων των προϊόντων που προέρχονται από τρίχες των ζώων kolinsky επίσημα.
Ιδιαίτερα λόγω της τρίχας του, το kolinsky έχει κυνηγηθεί και αφανιστεί από αρκετές περιοχές στο κόσμο. Σήμερα ο πληθυσμός του είναι σταθερός και δεν ανήκει στα είδη προς εξαφάνιση.

Το δε, αστείο, είναι ότι στη Κίνα μπορούν να παράγονται αυθεντικά kolinsky, αφού η κακοποίηση των ζώων εκεί, είναι κάτι δεδομένο. Έτσι, ενώ σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο σταματάει η παραγωγή «αυθεντικών kolinsky», εκεί μπορούν να συνεχίσουν χωρίς πρόβλημα να εκτρέφουν νυφίτσες για να παίρνουν την ουρά τους (και πιθανώς να τρώνε το υπόλοιπο αφού στη Κίνα τρώνε τα πάντα –αλήθεια).

Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχωρίσει μία υψηλής ποιότητας συνθετική τρίχα, από τη τρίχα ενός ζώου που δεν έχουμε δει ποτέ στη πραγματικότητα; Άλλωστε η σημερινή τεχνολογία παράγει καταπληκτικής ποιότητας συνθετική τρίχα, που δεν έχει καμία σχέση με τις παλιές νάιλον τρίχες που ξέρουμε. 

Για αυτό ήρθε η ώρα να προσέχεις και εσύ τι πινέλα χρησιμοποιείς!

Χρήστος Πετρίδης

Όνειρό μου είναι να προσφέρω σε εκείνους που έχουν ανάγκη και για αυτό τον σκοπό επιστρατεύω όλα όσα έχω μάθει μέσα από την τηλεόραση, την τέχνη, τη γραφή και τον λόγο, πιστεύοντας πως η συσπείρωση των ανθρώπων θα μας οδηγήσει σε έναν καλύτερο κόσμο! #giaenankaliterokosmo

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue