Σπιτική πίτσα χωρίς γλουτένη

Aυτήν την πίτσα είμαι σίγουρη θα την λατρέψετε! by Άκης Πετρετζίκης

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 300 γρ. κουνουπίδι
  • 1 αυγό μεσαίο
  • 1 κρόκο από μεσαίο αυγό
  • 35 γρ. παρμεζάνα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Για την πίτσα

  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη με λίγα λιπαρά
  • 100 γρ. κατίκι
  • ½ ντομάτα σε φέτες
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • 3 ελιές

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν τρίμμα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και χτυπάμε μέχρι να να γίνει το κουνουπίδι μικρά κομματάκια. Δεν το θέλουμε λιωμένο.
  • Προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα σε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 20 εκ.
  • Την άλλη μισή γέμιση τη μοιράζουμε σε δύο μικρότερα τσέρκι 12 εκ. διάμετρο.
  • Με αυτόν τον τρόπο θα σχηματίσουμε το κεφάλι και τα αφτιά του Μίκυ.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 30 λεπτά στην άκρη για να κρυώσει.
  • Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και το κατίκι.
  • Απλώνουμε τις ροδέλες από τις πιπεριές και τις ντομάτες.
  • Ψήνουμε ξανά για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Σερβίρουμε, σχηματίζοντας με τις ελιές τα μάτια και τη μύτη.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue