Ποια είναι η συνήθεια που πληγώνει τα νύχια μας!

Ένα  μέρος της καθημερινής ομορφιάς περιλαμβάνει το κόψιμο των νυχιών. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη  το να διαμορφώνουμε συνέχεια τα νύχια μας είναι περισσότερο κακό παρά καλό.
 
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Physical Biology όπου οι ερευνητές μας εξηγούν ότι πρέπει να κατανοήσουμε την φυσική ανάπτυξη των νυχιών, γιατί μπορεί το κόψιμο να προκαλέσει προβλήματα όπως να μεγαλώσουν τα νύχια προς τα μέσα.
Αποτέλεσμα εικόνας για Healthy nails
 
Επίσης, διαπίστωσαν ότι όταν το σχήμα μεταβάλλεται είτε από την κοπή, είτε από το δάγκωμα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις δομές των νυχιών.
Αποτέλεσμα εικόνας για τρωω τα νυχια μου
 
Ωστόσο, οι συγγραφείς της μελέτης υποστηρίζουν ότι όταν τα νύχια μας έχουν ένα συγκεκριμένο σχήμα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στο να μεγαλώνουν προς τα μέσα τα νύχια – ειδική προσοχή στα νύχια των ποδιών σας όταν θα τα περιποιήστε.
Τάνια Νικολοπούλου
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue