Ένα μέρος της καθημερινής ομορφιάς περιλαμβάνει το κόψιμο των νυχιών. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη το να διαμορφώνουμε συνέχεια τα νύχια μας είναι περισσότερο κακό παρά καλό.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Physical Biology όπου οι ερευνητές μας εξηγούν ότι πρέπει να κατανοήσουμε την φυσική ανάπτυξη των νυχιών, γιατί μπορεί το κόψιμο να προκαλέσει προβλήματα όπως να μεγαλώσουν τα νύχια προς τα μέσα.
Επίσης, διαπίστωσαν ότι όταν το σχήμα μεταβάλλεται είτε από την κοπή, είτε από το δάγκωμα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις δομές των νυχιών.
Ωστόσο, οι συγγραφείς της μελέτης υποστηρίζουν ότι όταν τα νύχια μας έχουν ένα συγκεκριμένο σχήμα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στο να μεγαλώνουν προς τα μέσα τα νύχια – ειδική προσοχή στα νύχια των ποδιών σας όταν θα τα περιποιήστε.
Τάνια Νικολοπούλου