Ποιο είναι το μυστικό για ένα γάμο που θα έχει διάρκεια;

Και ενα τραγούδι για να σας βάει στο κλίμα 

 

Μυστικό για ένα γάμο που θα έχει διάρκεια: βάλε την προσωπική σου ευτυχία στην άκρη!

Αν και οι δύο σε ένα ζευγάρι, έβαζαν τον άλλον πριν από τον εαυτό τους , δεν θα υπήρχε κανείς σε δεύτερη θέση!

                                                                              

Μια φίλη που την βοηθάω μέσα από τις συνεδρίες μας, ρώτησε τον σύντροφό της για πολλά ευτυχισμένα χρόνια τι ήταν αυτό που τον έκανε τελικά να αποφασίσει, να δεσμευτεί σε πιό σταθερή σχέση μαζί της. Εκείνος της απάντησε: ¨῾Οταν μετά απο 1 μήνα γνωριμίας μαζί σου, γύρισα απο εκείνο το επαγγελματικό ταξίδι με το αυτοκίνητό μου, το οποίο είχε παρουσιάσει σοβαρή βλάβη, θυμάσαι; Εσύ λοιπόν χωρίς να πεις τίποτα, βρήκες τον τρόπο να μου το επισκευάσεις και μου το παρουσίασες σαν έκλπληξη και δώρο. Από τότε άρχισα να καταλαβαίνω πολλά για εσένα. Και ξεκινήσαμε να επιστρέφουμε ο ένας στον άλλον ότι υπήρχε γύρω μας, πολύ καλύτερο απο ότι το είχαμε διατηρήσει οι ίδιοι.¨

Όταν προχωράς χρονικά σε ένα γάμο, είναι αναπόφευκτο ότι θα συναντήσεις δυσκολίες και προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχουν τόσες σχολές, συμβουλές και θεωρίες πάνω σε αυτό και στο πως ένας γάμος θα διατηρηθεί.

Η παραγματικότητα είναι ότι καλα όλα αυτά, αλλά προσαρμόζονται στις δικές σου ανάγκες και στον χαρακτήρα;

Υπάρχουν μερικά πολύ βασικά όμως που προσαρμόζονται στους περισσότερους και θα δείτε το γιατί.

Το πιό σημαντικό είναι το εξής  : Τοποθέτησε στη ζωή σου τον άλλον πριν από εσένα.

Αυτό το συμπέρασμα πηγαίνει ενάντια σε κάθε εγωιστικό ένστικτο που έχουμε όλοι, ως ανθρώπινα όντα. Ο εγωκεντρισμός έρχεται μέσα από την φύση μας. Όλοι έχουμε την τάση να εστιάζουμε σε εμάς τους ίδιους και στις δικές μας εγωιστικές ανάγκες. 

Ωστόσο, η ίδια η ουσία του γάμου και των σχέσεων γυρίζει γύρω από το γεγονός ότι δεν λειτουργούμε πιά μόνο για εμάς, ως άτομα, αλλά για την οικογενειακή μονάδα. 

Ο στόχος στο γάμο και στις σχέσεις μετακινείται από το εγωιστικό στο ανιδιοτελές! 

Από το: δύο στο ένα και εξηγώ ότι δύο εντελώς ξένοι και διαφορετικοί άνθρωποι ενώνονται και λειτουργούν σαν ένα και με την ερωτική πράξη που είναι η ένωση των αντιθέτων.

Είναι η αντίθετη μορφή αγάπης από την μητρική αγάπη που θέλει ακριβώς το αντίθετο  από την ερωτική και συντροφική αγάπη, το ένα – μωρό και μητέρα – να γίνουν δύο, με την γέννηση και ανεξαρτητοποίηση αργότερα του παιδιού από την  μητέρα του.

Είναι απίστευτα δύσκολο να τοποθετήσεις τα θέλω, τις ανάγκες, τις ελπίδες, τα όνειρα και την ευτυχία κάποιου άλλου μπροστά από τα δικά σου.

Προσέξτε κάτι σημαντικό, αυτή η συμπεριφορά και τοποθέτηση είναι πιό εύκολη και την κάνουμε σχεδόν όλοι όταν είμαστε τυφλοί από το πάθος και τον ερωτα, για κάποιον, στην περίοδο του μέλιτος!

Αλλά το να το κάνουμε καθημερινά και με τον σύντροφο που ζούμε μαζί, μερα μπαίνει και μερα βγαίνει… σε καθημερινή βάση δεν είναι εύκολο.

Και αυτό είναι η αγάπη. Ο σύντροφος αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

Όταν δύο άνθρωποι σε μια σχέση ενδιαφέρονται περισσότερο ο ένας για τον άλλον, από όσο για τον εαυτό τους, είναι στο δρόμο για να βρουν την αληθινή ευτυχία. Η αληθινή ευτυχία, εννούμε το σε βάθος αίσθημα της ικανοποίησης και της ειρήνης που προέρχεται από το να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι γινόμαστε θύματα του άλλου, αλλά ότι βοηθάμε και τον εαυτό μας πρώτα από όλα να είναι στα καλύτερά του,και να μπορέσει να βοηθήσει και τον διπλανό του. Στα πλαίσια της βοήθειας είναι και οι καλύτερες διατροφικές συνήθειες, η άσκηση στον νου και στο πνεύμα… Αλλά θα χρειαστεί και οι δύο να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο, γιατι οταν αυτό δεν συμβαίνει κάποιος από τους δύο αναπτύσει εγωιστική συμπεριφορά και ασχολείται πιο πολύ και μόνο με τον εαυτό του.

Καλή επιτυχία!

12715753 10208783292404703 4156940977153745598 n

Πατεράκη Ζηνοβία – Devayana

Spiritual teacher – Healer

www.live-in-light.com

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue