Ποιοι λόγοι που δεν φαντάζεσαι σε κάνουν να ερωτευτείς

Κι όμως, υπάρχουν λόγοι που δεν φαντάζεσαι, χάριν στους οποίους ερωτεύεσαι και σε ερωτεύονται. Θες να μάθεις ποιοι είναι αυτοί;
 
Σύμφωνα με έρευνες, η αγάπη και η έλξη που νιώθεις για έναν άνθρωπο οφείλεται στις ορμόνες σου, στα ενδιαφέροντα σου αλλά και στο πώς… μοιάζουν οι γονείς σου. Υπάρχουν πολλοί περίεργοι ψυχολογικοί παράγοντες που ενεργοποιούν τον έρωτα και υπάρχουν έρευνες που το επιβεβαιώνουν!
 
Αν μοιάζετε πάρα, πάρα πολύ
 
Δεκαετίες ερευνών έχουν δείξει ότι το κλισέ που υποστηρίζει ότι τα «αντίθετα έλκονται» είναι τελείως λάθος. Ζευγάρια που έχουν ομοιότητες π.χ. στην προσωπικότητα, είναι πιο πιθανόν να νιώθουν το ίδιο στην καθημερινότητα τους, γεγονός που διευκολύνει να κατανοεί ο ένας τον άλλον.
 
Αν μοιάζεις στον γονιό του/της
 
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αγίου Ανδρέα βρήκαν ότι οι άνθρωποι έλκονται από ανθρώπους που έχουν το χρώμα των μαλλιών και των ματιών των γονιών τους. Ρόλο παίζει ακόμα και η ηλικία των γονιών όταν γεννήθηκε το παιδί: η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που γεννήθηκαν από γονείς σε ηλικία άνω των 30 εντυπωσιάζονται λιγότερο από τους νέους άνδρες. Οι άνδρες πάλι ψάχνουν για γυναίκες στην ηλικία των μαμάδων τους όταν τους γέννησαν.
 
 
Αν μυρίζεις σωστά
 
Όταν οι γυναίκες έχουν ωορρηξία, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, προτιμούν τη μυρωδιά του μακό που φοράει ένας άνδρας με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.
 
Αν κρατάς τον κορμό και τα χέρια σου ανοιχτά
 
Οι ειδικοί της γλώσσας του σώματος λένε ότι το στήσιμο μιλάει πιο δυνατά από τις λέξεις. Έχοντας τα χέρια στις τσέπες και τους ώμους γυρτούς προς τα μέσα στέλνεις ένα μήνυμα ότι δεν ενδιαφέρεσαι. Αν κουνάς τα χέρια σου όταν μιλάς και μια «ανοιχτή» στάση του σώματος λέει ότι είσαι διαθέσιμος.
 
Αν ο τόνος της φωνής σου είναι δυνατός ή χαμηλός
 
Η φωνή δείχνει το ενδιαφέρον σου. Οι γυναίκες χαμηλώνουν την ένταση της φωνής τους όταν ενδιαφέρονται για κάποιον, αντίθετα οι άνδρες δυναμώνουν την ένταση.
www.thetoc.gr images articles 1 article 58428 upl54d62cdcb9d4d
 
Αν κοιτάς τον άλλον στα μάτια για δύο λεπτά
 
Η ψυχολόγος Τζόαν Κέλερμαν του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ζήτησε από 72 άγνωστους μεταξύ τους φοιτητές, να κοιτάξουν ο ένας τον άλλον στα μάτια για δύο λεπτά. «Μου είπαν ΄τοι ένιωσαν συναισθήματα παθιασμένης αγάπης και στοργής για τον άλλον άνθρωπο. Αυτό δείχνει ότι οι μεγάλες περίοδοι οπτικής επαφής μπορεί να συνδέσει τους ανθρώπους και να τους προκαλέσει συναισθήματα αγάπης.
 
Αν είσαι ψηλός
 
Οι ψηλοί άνθρωποι – ειδικά οι άνδρες – συνήθως βγάζουν περισσότερα χρήματα από τους υπόλοιπους. Το ίδιο ισχύει και για τα ραντεβού. «Οι ψηλοί άνδρες έχουν πλεονέκτημα στο φλερτ» σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε το Πολυτεχνείο της Βιρτζίνια.
 
Αν κάνετε κάτι συναρπαστικό μαζί
 
Οι πιθανότητες να νιώσεις έλξη για κάποιον άνθρωπο με τον οποίο έχεις μοιραστεί μια συναρπαστική εμπειρία, που έχει στείλει την αδρεναλίνη σας στα ύψη, είναι πολύ μεγάλες και οφείλονται στην «λάθος υπαγωγή της διέγερσης» – έχει ερευνηθεί επιστημονικά και μπορείς να το θυμάσαι την επόμενη φορά που θα ερωτευτείς την συναθλήτρια σου στο καγιάκ.
 
Αν «ζεστάνεις» κυριολεκτικά το φλερτ σου
 
Ένα πείραμα του Yale έδειξε ότι κάποιος άνθρωπος που κρατά ένα ζεστό ρόφημα από έναν που κρατά ένα κρύο ρόφημα, μοιάζει να ταυτίζεται και ο χαρακτήρας του με τον τύπο (ζεστό ή κρύο) του ροφήματος που κρατά. Οπότε, αν πας κάποιον για καφέ απ’ ότι για ένα παγωτό, ίσως νιώσει πιο ζεστά συναισθήματα για σένα.
 
www.thetoc.gr images articles 1 article 58428 upl54d62d11abf81
Αν ζεις κοντά του  
 
Δεν είναι σημαντικό να είσαι κοντά με κάποιον μόνο συναισθηματικά, πρέπει να είσαι κοντά του και σωματικά. Σύμφωνα με μια έρευνα του ΜΙΤ, η εγγύτητα των δωματίων των φοιτητών στους ξενώνες μεγάλωνε την αίσθηση ότι είναι κοντά ο ένας στον άλλον. Αυτό είναι γνωστό ως το αποτέλεσμα της έκθεσης, η οποία αναφέρει ότι η εξοικείωση παίζει τεράστιο ρόλο στην έλξη.
 
Αν ζεις σε ένα όμορφο σπίτι
 
Δεν ισχύει μόνο το στερεότυπο ότι οι γυναίκες έλκονται μόνο από άνδρες με ωραία αυτοκίνητα. Για πολλές γυναίκες οι άνδρες που έχουν πολυτελή διαμερίσματα φαντάζουν γοητευτικοί. Οι ερευνητές που έχουν εξετάσει το θέμα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ψευδαίσθηση ότι το στάτους συνδέεται με την ιδιοκτησία έχει μεγάλη επιρροή στην έλξη ανάμεσα στους ανθρώπους.
 
Αν έχεις σκύλο
 
Σ’ ένα πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, γυναίκες που συμμετείχαν σε πείραμα, διαβάζοντας διάφορες φράσεις για άνδρες, όποτε έβλεπαν κάτι που αφορούσε σε σκύλους, τους «βαθμολογούσαν» ψηλότερα στην κλίμακα της έλξης. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις: αν έχεις σκύλο δείχνει σημάδια τρυφερότητας και διάθεσης για δέσμευση. Ακόμα, φαίνεσαι χαλαρός, προσιτός και χαρούμενος.
www.thetoc.gr images articles 1 article 58428 upl54d62d21eb7db
 
Αν δεν σου άρεσε στην πρώτη συνάντηση
 
Οι άνθρωποι πολλές φορές έλκονται από κάποιον που δεν τον βρήκαν γοητευτικό στην πρώτη τους συνάντηση αλλά άρχισαν να τον βλέπουν πιο ζεστά στη συνέχεια και κατόπιν άρχισε να τους αρέσει.
 
Αν ταιριάζεις το περπάτημα σου με άλλους
 
Ακόμα μια έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις, έδειξε ότι οι άνδρες που χαμηλώνουν την ταχύτητα του βηματισμού τους για να ακολουθήσουν το βάδισμα μιας γυναίκας, δείχνει το ερωτικό ενδιαφέρον τους. Δεν συμβαίνει το ίδιο ανάμεσα σε φίλους, οι οποίοι περπατούν ο καθένας με τον δικό του ρυθμό.
 
Αν κάνεις μπότοξ
 
Κι όμως, υπάρχει και έρευνα που μελετά αν οι γυναίκες όντως γίνονται γοητευτικές και βοηθιούνται από τη χρήση μπότοξ να προσελκύσουν άνδρες. Η πικρή αλήθεια είναι ότι γυναίκες που έκαναν επεμβάσεις στο πρόσωπό τους, άρχισαν να μοιάζουν μικρότερες και οι άνθρωποι της αξιολόγησαν ως πιο υγιείς και όμορφες. Όσες περισσότερες θεραπείες έκαναν, τόσο πιο ωραίες θεωρούνταν!
 
Αν χαμογελάς συχνά
 
Σε δύο πειράματα στην Ελβετία οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση ανάμεσα στην γοητεία και την ευτυχία. Τι βρήκαν; ότι η αξιολόγηση της ελκυστικότητας από τους ανθρώπους επηρεάζεται πολύ από την ένταση ενός χαμόγελου. Μάλιστα, μια χαρούμενη χαμογελαστή έκφραση μπορεί να αποζημιώσει για την σχετική έλλειψη ελκυστικότητας.
www.thetoc.gr images articles 1 article 58428 upl54d62d3ad8fc2
 
Αν παίζεις μουσική
 
Στη Γαλλία πάλι, οι ερευνητές βρήκαν ότι το παίξιμο της μουσικής συνδέεται με την σεξουαλική επιλογή. Στο πείραμα που διεξήγαγαν, 300 νεαρές γυναίκες είδαν στον δρόμο έναν άνδρα που κρατούσε μια θήκη κιθάρας και έναν που κρατούσε μια τσάντα γυμναστικής – όταν τους ζήτησαν να τους δώσουν το τηλέφωνό τους, οι γυναίκες φάνηκαν πιο πρόθυμες να το κάνουν με τον κιθαρίστα.
 
Αν φοράς κόκκινο χρώμα
 
Μια σλοβακική έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που φορούν κόκκινο χρώμα είναι πιο επιτυχημένες στις προσπάθειες τους να βρουν σύντροφο, καθώς το χρώμα προσδιορίζει την σεξουαλική διάθεση και οι γυναίκες το χρησιμοποιούν για να τραβήξουν κοντά τους πιθανούς συντρόφους.
 
Αν έχεις έναν συγκεκριμένο τύπο χτενίσματος
 
Από την Αυστραλία αυτή τη φορά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες βρίσκουν περισσότερο ελκυστικά τα πρόσωπα με έντονα μούσια, απ’ ότι τα πρόσωπα με λιγοστά γένια ή ακόμα περισσότερο, τα ξυρισμένα. Πέραν της γοητείας, οι μελετητές συνέδεσαν τις τρίχες με την γονιμότητα επίσης – όσες περισσότερες τρίχες έχει ένας άνδρας τόσο πιο αρρενωπός φαίνεται σε μια γυναίκα, ειδικά αν είναι στις γόνιμες μέρες του κύκλου της. Φαίνεται ότι τα πυκνά γένια συνδέονται με την έννοια της οικογένειας και με την υγεία.
 
Πηγή: Business Insider
 
Το διαβάσα στο thetoc.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue