Η Μαίρη Γκαζιάνη Παρουσίασε Το Καινούργιο Της Βιβλίο «Ζάχαρη Άχνη» Στο Polis Art Cafe

Στις 21 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Μαίρης Γκαζιάνη με τίτλο «ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ»,που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός, στον ατμοσφαιρικό και φιλόξενο χώρο του Polis Art Café.

Παρά τη σφοδρή νεροποντή η συγγραφέας πλαισιώθηκε από αγαπημένους της φίλους, που μοιράστηκαν τη χαρά της γέννησης του έκτου συγγραφικού έργου της. Την παρουσίαση συντόνισε ο Χρήστος Πετρίδης, Πρόεδρος της Dreamteam.

Την εκδήλωση προλόγισε η εκδότρια Ελένη Κεκροπούλου.

Κύριοι ομιλητές ήταν:

Η Βασιλική Λεβεντάκη, συγγραφέας η οποία μίλησε για τη συγγραφέα και το βιβλίο.

Η Ειρήνη Βαρβάρα Λαγουβάρδου, ψυχολόγος/συγγραφέας της οποίας η ομιλία είχε χαρακτηρολογική προσέγγιση των ηρωίδων του βιβλίου.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε με το ιδιαίτερο υποκριτικό ταλέντο της η ηθοποιός Κατερίνα Γκατζόγια.

Ο ακούραστος φωτογράφος Peter Tamas δεν σταμάτησε λεπτό να καταγράφει τις εικόνες της παρουσίασης με το μαγικό φωτογραφικό του κλικ.

Η έκπληξη της βραδιάς (και για την ίδια τη συγγραφέα) ήταν το κέρασμα όλων των παρευρισκομένων με γλυκά τυλιγμένα σε ζάχαρη άχνη που ετοίμασε η προσωπική φίλη της συγγραφέως Γιώτα Κλουτσούνη Παπαδάκη τοποθετημένα σ΄ ένα μικρό σεντούκι φιλοτεχνημένο από την ίδια!

Παρέμβαση ομιλιών έγινε από τους: Αλέξανδρο Χάχαλη, μουσικοσυνθέτη διεθνούς αναγνώρισης, τον Βασίλη Αράπη, δρ. της Φιλοσοφίας των Επιστημών και εικαστικό διεθνούς αναγνώρισης.

Συγκινητική ήταν η παρέμβαση εκδοτών, Νικόλα Τελλίδη & Γιάννη Φιλιππίδη (Άνεμος Εκδοτική), Κάκιας Ξύδη (Εκδόσεις Πνοή), Μελίνας Τούντα (εκδόσεις Ζενιθ) που παρότι έχουν τους δικούς τους εκδοτικούς οίκους, δήλωσαν παρόντες στην εκδήλωση τονίζοντας ότι η Μαίρη Γκαζιάνη έχει υποστηρίξει με τις συνεντεύξεις της εκατοντάδες συγγραφείς όλων σχεδόν των εκδοτικών οίκων και θεώρησαν υποχρέωσή τους να παρευρεθούν στην δική της σημαντική βραδιά.

Τελευταία πήρε τον λόγο η συγγραφέας:

«21 Νοέμβρη 2019!!! Ημέρα γιορτής, ημέρα της Παναγίας! Αυτή την ημέρα επέλεξα να γίνει η 1η παρουσίαση του νέου βιβλίου μου ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ωκεανός!!!

Ημέρα καταιγίδας! Ημέρα συντέλειας… με κεραυνούς, αστραπές και βροντές… ημέρα με αντίξοες καιρικές συνθήκες… ημέρα με πλημμυρισμένους δρόμους…

Όμως εκτός από τους πλημμυρισμένους δρόμους… πλημμύρισε και το Polis Art Café από φίλους, γνωστούς, αγνώστους, αγαπημένους γιατί δεν φοβήθηκαν τον καιρό… γιατί ήθελαν να είναι εδώ να μοιραστούν τη χαρά μου για τη γέννηση του νέου βιβλίου μου!!!

Τα ευχαριστώ που οφείλω είναι άπειρα!!! Γιατί τίποτα δεν τους εμπόδισε να βρεθούν κοντά μου!!! Από τις 7 μμ, μια ώρα νωρίτερα ξεκίνησε η προσέλευση, ενώ η αποχώρηση άρχισε μετά τις 11μμ γιατί κανείς δεν ήθελε να φύγει… γιατί κανείς δεν ήθελε να χάσει μια λέξη ή ένα συναίσθημα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους εσάς που ήρθατε, ευχαριστώ όλους εσάς που ξεκινήσατε κι αναγκαστήκατε να γυρίσετε από τα μισά του δρόμου, ευχαριστώ όλους εσάς που περιμένατε στην πόρτα του σπιτιού σας να κοπάσει η καταιγίδα που επέμενε να σας κρατάει “φυλακισμένους”, ευχαριστώ όλους εσάς που δεν τολμήσατε να ξεκινήσετε γιατί αυτό έπρεπε να κάνετε!

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους τολμηρούς που ήρθαν από Θρακομακεδόνες, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Αιγάλεω, Βούλα, Πειραιά… δεν ξέρω αν έκαναν καλά που το τόλμησαν… ξέρω όμως ότι δικαιώθηκαν!»

Στο τέλος ευχαρίστησε τις ηρωίδες του βιβλίου που της εμπιστεύτηκαν τη ζωή τους ώστε να γίνει μυθιστόρημα «Ζάχαρη άχνη».

«Άφησα για το τέλος το πιο τεράστιο ευχαριστώ για τις ηρωίδες μου, την Αρετή, την Αύρα, την Ελπίδα γιατί χωρίς αυτές δεν θα είχε γεννηθεί αυτό το βιβλίο. Ευχαριστώ ιδιαίτερα εκείνη από τις τρεις που σήμερα βρίσκεται εδώ στον χώρο ανάμεσά μας….

Στο τέλος της παρουσίασης η συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της. 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue