5 εύκολες συμβουλές πώς μπορούμε να γίνουμε πιο ευτυχισμένες

Νομίζω ότι είναι δίκαιο να αναφέρουμε ότι όλες θα μπορούσαμε να «χρησιμοποιήσουμε» λίγη περισσότερη ευτυχία στη ζωή μας. Ανεξάρτητα από το ποια εμπόδια αντιμετωπίζουμε ή ποιο πόνο υπομένουμε, όλοι μπορούμε να ωφεληθούμε από μερικές εύκολες και υγιείς συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να αισθανθούμε πιο χαρούμενες και πιο ήρεμες. Αυτές οι συμβουλές θα μας κάνουν επίσης να εκτιμήσουμε περισσότερο τα μικρά και απλά πράγματα στη ζωή και να μας διδάξουν πώς να ζούμε την κάθε στιγμή.

1. Ζήστε στο τώρα:

Ζώντας τη στιγμή και όντας σκεπτικοί είναι μια κατάσταση ενεργή, ανοικτή, συνειδητά αφοσιωμένη στο παρόν. Όταν γίνεστε σκεπτικοί, συνειδητοποιείτε ότι δεν είστε οι σκέψεις σας. Γίνεστε ένας απλός παρατηρητής των σκέψεων σας, χωρίς να τις κρίνετε πραγματικά.

Πολλές από εμάς εμπλεκόμαστε σε ένα νοσηρό φαύλο κύκλο ανησυχώντας για το μέλλον ή μετανιώνοντας για αποφάσεις του παρελθόντος. Όταν παρατήσουμε την ανησυχία του αύριο και το μετάνιωμα του χθες, επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ζήσει το τώρα και να παραιτηθεί από περιττές ανησυχίες και αρνητικές σκέψεις. Για να βρεθεί η ισορροπία που πολλές από εμάς αναζητούμε σε καθημερινή βάση, θα πρέπει να βγούμε από το τώρα, να κάνουμε μια παύση και να αναπνεύσουμε. Θα πρέπει να νιώσουμε άνετα με αυτή την ακινησία και αφού μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό, θα είμαστε σε θέση να επικεντρωθούμε ακριβώς στην ύπαρξή μας τη συγκεκριμένη στιγμή που βρισκόμαστε. Ζήστε το τώρα και θα έχετε πάντα τη γαλήνη μέσα σας.

2. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με αγάπη:

«Τελικά, θα έρθει η στιγμή που θα καταλάβετε ότι η αγάπη θεραπεύει τα πάντα, και η αγάπη για όλα υπάρχει» – GaryZukav.

Είτε είναι με φίλους, οικογένεια ή κάποιο άλλο σημαντικό πρόσωπο, βεβαιωθείτε ότι περιβάλλεστε από ανθρώπους που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για σας στην καρδιά τους. Όντας γύρω από ανθρώπους (αλλά και ζώα) που αγαπάτε, μπορεί να κάνει τη διαφορά στον κόσμο. Έχοντας άνευ όρων αγάπη στη ζωή σας μπορεί να σας βοηθήσει στις πιο δύσκολες στιγμές και να φέρει μια αίσθηση γαλήνης. Ο καθένας αξίζει την αγάπη και ο καθένας μπορεί να έχει την αγάπη. Η αγάπη είναι, εντέλει, η υψηλότερη δόνηση της επούλωσης. Οπότε, ξεκινήστε να αγαπάτε περισσότερο και αφήστε τον εαυτό σας να αγαπηθεί περισσότερο.

3. Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά:

Το πώς ξεκινάτε τη μέρα σας είναι αυτό που καθορίζει τα πρότυπα για το υπόλοιπο της ημέρας. Αν πάρετε την απόφαση να ξεκινήσετε τη μέρα σας σωστά και να τροφοδοτήσετε το σώμα σας με το σωστό «καύσιμο», θα είστε πιο ευτυχισμένες γι ‘αυτό. Θα ήθελα να ξεκινήσω πίνοντας ένα φρέσκο ​​πράσινο χυμό ή κάνοντας ένα πράσινο smoothie. Επίσης, συνηθίζω να ετοιμάζω εγώ ένα οργανικό φλιτζάνι καφέ χαμηλής οξύτητας και ένα φλιτζάνι τσάι αποτοξίνωσης. Στη συνέχεια ακολουθεί ένα πρωτεϊνικό πλήρες γεύμα και μέχρι τα μέσα του απογεύματος δεν αισθάνομαι πεινασμένη αλλά αισθάνομαι πολύ πιο ισορροπημένη. Μου αρέσει επίσης να κάνω κάποιου είδους stretching όταν ξυπνάω το πρωί για να θέσω το σώμα μου σε κίνηση. Η yoga & pilatesείναι θαυμάσια.

4. Συλλογισμός, Διαλογισμός:

Ο διαλογισμός δεν χρειάζεται να είναι ένα τρομακτικό ή εκφοβιστικό πράγμα. Αν ξεκινήσετε εστιάζοντας στο κλείσιμο των ματιών σας και στο άκουσμα της αναπνοής σας, είστε σε διαλογισμό! Ο διαλογισμός δεν θα έρχεται πάντα εύκολα αν είστε αγχωτικό άτομο, αλλά εάν αποκτήσετε τη συνήθεια να αναγκάζετε τον εαυτό σας να καθίσει κάτω, να κλείσει τα μάτια και να διαλογιστεί για μόλις πέντε λεπτά την ημέρα, θα δείτε και θα νιώσετε γρήγορα τη διαφορά. Σιγά-σιγά θα μπορείτε να κάθεστε και να συλλογιέστε περισσότερο μέχρις ότου δεν θα εστιάζετε σε τίποτε άλλο, παρά μόνο στην αναπνοή σας. Μην ξεπεράσετε τον εαυτό σας, ξεκινήστε αργά και απλώς αναπνεύστε. Ο διαλογισμός θα έρθει εύκολα με την καθημερινή άσκηση και θα νιώσετε πιο ήρεμες και πιο ευτυχισμένες γι ‘αυτό.

5. Θετικές Επιβεβαιώσεις:

Ας είμαστε ειλικρινείς – Όλες έχουμε ανασφάλειες. Δεν θα είμασταν ανθρώπινα όντα χωρίς αυτές. Είναι εντάξει να αισθάνεστε κάποιες φορές ανασφάλεια ή αυτο-αμφιβολία αλλά όσο πιο σύντομα αντικαταστήσετε αυτές τις αρνητικές σκέψεις με θετικές, τόσο πιο σύντομα θα δείτε αποτελέσματα. Βρίσκοντας το καλό σε κάτι είναι πάντα πιο αποτελεσματικό από ό, τι η επικέντρωση μόνο στο κακό. Ξεκινήστε λέγοντας στον εαυτό σας κάθε μέρα ότι είστε όμορφη (ακούγεται κλισέ αλλά δουλεύει). Μια άλλη συμβουλή είναι να καταγράψετε τα πράγματα που αγαπάτε και εκτιμάτε στον εαυτό σας. Δεν είναι ότι είστε ναρκισσιστές ή αλαζόνες, πρόκειται για αυτοεκτίμηση όλων των προτερημάτων που υπάρχουν μέσα σας αλλά και σε όλους μας, αλλά μπορεί τόσο εύκολα να καλυφθούν από την αυτο-μείωση. Δεν χρειάζεται να το πιστέψετε για να το πείτε. Απλώς ξεκινήστε λέγοντας στον εαυτό σας ένα πράγμα που είναι θετικό. Για παράδειγμα:“Είμαι άξια της αγάπης και της αποδοχής», «είμαι ένας καλός άνθρωπος και αξίζω την ευτυχία”, “είμαι όμορφη σε οποιοδήποτε μέγεθος”, “αποδέχομαι τον εαυτό μου για αυτό που είμαι”. Μπορεί να φαίνεται ότι αυτές οι επιβεβαιώσεις δεν αξίζουν τον κόπο, αλλά όσο πιο πολύ εξασκήστε σε αυτό σε καθημερινή βάση και με θετική πρόθεση, τόσο πιο γρήγορα θα δείτε τα αποτελέσματα και θα αρχίσετε να εκτιμάτε και να αγαπάτε τον εαυτό σας περισσότερο.

Άλλα απλά βήματα για να γίνετε πιο ευτυχισμένες και πιο ισορροπημένα άτομα: Η yoga, το διάβασμα, ο επαρκής ύπνος, η λήψη βιταμίνης D3, η αρωματοθεραπεία, ένα μήνυμα, η απομάκρυνση του στρες, η οργάνωση των στόχων, η καταγραφή των καθημερινών τάσεων, περισσότερη αγάπη και να υπάρχει πάντα μέσα μας φιλευσπλαχνία και συμπόνια.

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue