Πώς φτιάχνονται τα μαργαριτάρια; Εσείς ξέρετε; (video)

Υπεύθυνα ζωντανά για την δημιουργία μαργαριταριών είναι βέβαια τα μαλάκια και συγκεκριμένα τα μαργαριτοφόρα στρείδια. Για να αφαιρέσουν από την σάρκα τους τα μαργαριτάρια ανοίγουν το όστρακο, διαφορετικά μπορεί να περάσουν χρόνια έως ότου μπορέσει το ίδιο το ζώο να το αποβάλει.

Το μαργαριτάρι ξεκινά να σχηματίζεται, όταν κάποιος κόκκος ή άλλο μικρό αντικείμενο περάσει στη σάρκα του ζώου και δεν μπορεί να το αποβάλει με οποιοδήποτε τρόπο. Παρόλο που έχουν ένα εξαιρετικό σύστημα να φιλτράρουν την άμμο, συμβαίνουν και ατυχήματα! Ένα εισχωρήσει ένα μικροσκοπικό κομμάτι κοραλλιού τότε το στρείδι το καλύπτει με μια ουσία που ονομάζεται μάργαρο.

Ποια μέρη του κόσμου παράγουν μαργαριτάρια;

Σχεδόν όλα τα μαργαριτάρια σήμερα καλλιεργούνται. Στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδονησία, το Βιετνάμ, τη Γαλλική Πολυνησία, την Αυστραλία, το Μεξικό, και στις Φιλιππίνες θα βρείτε την μεγαλύτερη παραγωγή.

Η αλήθεια είναι ότι στη Ιαπωνία -χρόνια τώρα – εκτρέφουν πολλά είδη με σκοπό τα μαργαριτάρια. Τοποθετούν οι ίδιοι στο εσωτερικό τους κόκκους από άμμο.

Οι Φιλιππίνες παράγουν ένα χρυσό μαργαριτάρι που είναι μαγευτικό. Η Αυστραλία παράγει μερικά από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα μαργαριτάρια του κόσμου. Η  Ταϊτή είναι γνωστή κυρίως για τα μαύρα μαργαριτάρια της.

Μαργαριτοφόρα στρείδια μπορούμε να βρούμε στο αλμυρό στους ποταμούς αλλά και στις λίμνες γλυκού νερού.

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο που ακολουθεί!

infokids.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue