Πώς Η Τεχνολογία Αλλάζει Τις Σχέσεις Μας Και Τον Τρόπο Που Λειτουργούμε;

Ανθρώπινες σχέσεις. Ανθρώπινα συναισθήματα. Ανθρώπινη τεχνολογία. Τρείς έννοιες που συνδέονται σχεδόν τρομακτικά και έχουν αλλάξει τις σχέσεις μας, σχεδόν 360 μοίρες. Κινητά, tablet και υπολογιστές, έχουν καταφέρει να τρώνε χρόνο από την καθημερινότητά μας, αλλάζοντας πρώτα εμάς τους ίδιους και συνεπώς τις ερωτικές μας σχέσεις.

Η ίδια η τεχνολογία όταν γίνεται μέσο επικοινωνίας με τον άνθρωπο με τον οποίο έχουμε σχέση, μπορεί να προκαλέσει άσχημα αποτελέσματα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η τεχνολογία μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις χωρίς αμφιβολία. Πιο συγκεκριμένα, ίσως ο σύντροφός σου να μην ξέρει με ποιο ακριβώς ύφος γράφεις κάτι, ούτε για ποιον λόγο χρησιμοποίησες συγκεκριμένες λέξεις. Και αν θεωρείς πως το autocorrect κάνει θαύματα, τότε εδώ πρέπει να αλλάξεις σκεπτικό. Η επικοινωνία είναι καλύτερη από κοντά, ακόμα και από το τηλέφωνο. Τα text messages καλό είναι να φύγουν από την προεπιλογή σου.

Δεν πρέπει να αγνοείς ποτέ το προφανές. Η τεχνολογία έχει αυξήσει τους τρόπους επικοινωνίας αλλά και τις ώρες εργασίας. Η καθημερινή δουλειά μεταφέρεται και στο σπίτι και είναι δύσκολο να την αγνοήσεις. Βάλε όρια και πρόγραμμα. Οι ερωτικές σχέσεις ξεκινούν να καταστρέφονται από τη στιγμή που ενώ είσαι με τον σύντροφό σου, εσύ πρέπει να απαντήσεις σε mails που αφορούν το γραφείο, από το οποίο ίσως είχες φύγει πριν λίγες ώρες. Δώσε χρόνο στον άνθρωπό σου για να μην τον χάσεις μέσα σε δευτερόλεπτα.

Εσύ κάθε πότε ανεβάζεις φωτογραφία στο Instagram από τον απογευματινό σου καφέ; Όταν βγαίνεις βόλτα για καφέ ή για φαγητό με τον σύντροφό σου, το πιο όμορφο πράγμα που σας χαρίζει η ημέρα, είναι η επικοινωνία. Βάλε στην άκρη το κινητό σου. Ο εθισμός στα κινητά έχει αρνητικό αντίκτυπο στις όμορφες στιγμές μιας σχέσης και αυτό πρέπει πάση θυσία να το αποτρέψεις, γιατί στο τέλος το μόνο που θα σου μείνουν αγαπημένη μου είναι μάλλον οι όμορφες φωτογραφίες και τα σχόλια των followers σου.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός πως πολλές γνωριμίες γίνονται μέσω από το Facebook. Κι όμως, από εκεί ξεκινά το λάθος. Μέσα από τα profiles μας στο Instagram, οι άνθρωποι μπορούμε να σχηματίσουμε μία άποψη για τον άλλον, χωρίς καν να τον έχουμε γνωρίσει από κοντά. Με κύριο αποτέλεσμα να εξαφανιστεί η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, ενώ το… sparkle που όλοι αναζητούμε στην πρώτη επαφή με κάποιον είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

Το ηθικό δίδαγμα της ημέρας: Η οθόνη ποτέ δεν κατάφερε να σε κάνει καλύτερο, αλλά να δημιουργήσει μία διαφορετική εκδοχή του εαυτού σου που ίσως αποφέρει άσχημες καταστάσεις στην ερωτική σου ζωή. Άλλαξέ το! 

Ζήσε με τα μάτια και όχι με το πληκτρολόγιο.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue